Ankara’da Yavaş Yavaş, haydi Gökçek marş marş! Kılıçdaroğlu, Ankara’da erken davranırsa şaşırmam!

Ankara’da Yavaş Yavaş, haydi Gökçek marş marş! Kılıçdaroğlu, Ankara’da erken davranırsa şaşırmam!
19 Ocak 2014 11:00

CHP, Ankara’da Yavaş da olsa, hedefe doğru emin adımlarla gidiyor…

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

Tabi parti içinde büyük düşünenler olduğu gibi hala küçük çıkarları için, örgütü, tabanı hatta Kılıçdaroğlu’nun talimatlarını bile görmezden gelmeye çalışanlar da yok değil…

 

GÖKÇEK ÇOK FENA TELAŞTA

 

Bakın Gökçek’in yıllar sonra ezberi oldukça bozulmuş durumda. Cemaat-AKP kavgasında en tedirgin o; çünkü taraf olmayan bertaraf olur misali güme gitmek üzere… Mehmet Yiğiner gibi Gökçek Hanedanlığı’nın Başkent’teki en büyük aktörünün başına gelenler tesadüf değil, devamı da yakın.

 

CHP’nin Ankara stratejisi kaplumbağa gibi yavaş yavaş da olsa, sağlam adımlarla, hedefe doğru ilerlemekte. Ancak kişisel tahminim, CHP’nin Ankara’yı kazanma şansı, İstanbul’u almasından daha yüksek. Yakın bir zamanda Arap atı misali, CHP-AKP ile Ankara’daki oy farkını hızla kapatmaya başlarsa kimse şaşırmasın.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN ANKARA’DA YILDIRIM HAREKATI BEKLİYORUM

 

Çankaya ve Yenimahalle için herkes, Şubat’ın ilk haftasına odaklanmışken, ben pek yakında Kemal Bey’in Yenimahalle’de Fethi Yaşar’ı açıklayacağını düşünüyorum.

Yaşar’ın örgütle ciddi sıkıntıları olsa da, halktaki algısının işini kolaylaştırdığı görüşündeyim. Yenimahalle konusunu yakın bir zamanda daha detaylı yazacağımdan konuyu atlıyorum.

 

Peki Kemal Bey, Yaşar’ı açıklayıp; Çankaya’yı atlayabilir mi? Bu pek mümkün değil. Çünkü Yaşar’ı geç açıklamasının tek nedeni, Çankaya!

 

1 Şubat‘ta Ankara’nın en büyük spor salonu Arena tutulmuş, iller bazında bütün adaylar orada çoşkuyla tanıtılacak. Haydi diyorum, belki İstanbul’un bazı ilçelerinin adayları orada eksik kalabilir ama peki ya ev sahibi Ankara?! İşte o sebeple, Ankara’nın bütün ilçelerinin açıklanması akla daha yatkın geliyor…

 

Bugün ve yarın, Genel Merkez’e giriş ve çıkışlar sınırlandırıldı. Bu da dikkati çeken bir başka ayrıntı… En geç 10 gün sonra her şey iyi kötü şekillenir gibi.

 

O halde Kemal Bey, Ankara’da, İstanbul’da olduğu gibi yavaş davranmayacak. Daha önce de belirttiğim gibi, Sarıgül CHP’yi kılcal damarlarına kadar tanıdığı için, seçim startını çoktan verdi. Bangır bangır kampanyasını da yürütüyor…

 

Ama Mansur Bey için durum böyle değil. Bir yanda Yavaş’ın eski dava arkadaşları ofislerinde çalışma yürütüyorlar, öte yanda mevcut seçim bürolarında ve ilçelerdeki CHP tabanı.

 

İşte bu sebeple, başta Çankaya ve Yenimahalle adayları ivedilikle tespit edilip, Yavaş’ı hemen CHP sahaya indirmeli…

 

FERMUARDAN DÖNÜŞ OLUR MU?!

 

Olur ama hoş olmaz! CHP’ye fayda değil zarar getirir. Genel Başkanımızı kamuoyunda zora sokar. Belediye meclis üyelerinin yarısının da olsa eğilim yoklaması ile belirlenmesi, Kemal Bey’in elini güçlendirir. Ayrıca örneğin Çankaya’da CHP, daha konulacak 60 sandıkla başa çıkamayacaksa, bir kaç bin partilinin oyunu doğru sayamayacaksa, seçimde işimiz iş demektir!

 

14 Ocak’ta Ankara İl binamızda, saat 18.00 gibi ilçe başkanlarımızın önemli bir çoğunluğuyla toplanıldı. Fermuar yönteminin eleştirildiği ve bundan vazgeçilmesi gerektiği yönünde görüşlerin dile getirildiğini de biliyoruz… Oysa orada tartışmaya açılan, Kemal Bey’in iradesinden başka bir şey değildi. Daha düne kadar kendileri atanırken, örgütün seslerini, Genel Merkez böyle istiyor diye bastırırlarken her şey iyiydi de, o Genel Merkez şimdi mi kötü oldu?!

 

Sizlerin istedikleri olunca, parti zarar görmesin, aman eleştiri olmasın diyeceksiniz, sizlerin istedikleri olmayınca, meclis üyelikleri hayalleri suya düşünce, isyan edeceksiniz.

 

Buradan bir kez daha altını çiziyorum, Kemal Bey’i tarihi bir seçim bekliyor. Gönül isterdi ki adayları, biz seçelim ama gidişat ortada. Burada Kemal Bey’e düşen görev; düzgün, doğru, yetkin, çalışkan, namuslu, LOBİlerin değil tabanın ve halkın sesi olacak isimleri göreve getirmesidir.

 

Kemal Bey’in CHP’ye borcu vardır, halka verilmiş sözleri vardır. Bu bozulmuş düzeni değiştirecek şaibesiz kadroları artık oluşturmak zorundadır….

 

YAVAŞ VE RAHMETLİ DENİZ GEZMİŞ

 

Yavaş’ın Gökçekler tarafından CHP gençliğini kızdırmak için sızdırılan eskiden yaptığı konuşması da, Gökçek’e doğru ters tepmiştir! Böylelikle kararsız Ülkücü oyları da yavaş yavaş yolunu bulmuştur.

 

Parti içinden elbette, Yavaş’ın adaylığına bu video sonrası sitemde bulunanlar vardır. Onları samimiyetle anlıyorum. Ama Yavaş ne yapmıştır? Soruyorum; hırsızlık mı yapmıştır? Hayır… Yalancı mıdır? Hayır… Gezmiş ve arkadaşlarının asılarak idamını mı sağlamıştır? Hayır…

 

Oysaki bugün partimizde üstdüzey görevler alanların, dedeleri, babaları, akrabaları, yakınları arasında TBMM’de 3 Fidan’ın asılması için oy veren CHPlilerin tam listesi, bakınız aşağıdaki haberin linkinde mevcuttur. Merak edenler listeyi yeniden gözden geçirsinler. Bugün ‘Yavaş Ülkücü onun sol partide ne işi var’ diye eleştiri getirenlerle bakalım bağ kurabilecek misiniz?!

 

http://www.odatv.com/n.php?n=iste-uc-fidani-dar-agacina-goturenleri-tam-listesi-0605131200

 

GÖKÇEK BU, BELALTI ÇALIŞIR!

 

Melih Gökçek, yiğidi öldürelim hakkını da verelim. Cin gibi, kurnaz, zeki 20 yıldır Ankara’ya kök salmış bir kişiden bahsediyoruz. Asla boş durmaz, durmayacaktır da. Telaş onu daha da radikal davranışlar içine sokacaktır!

 

Ne mi yapar? İnanın bana her şeyi yapar; çünkü onun için bu seçim ölüm kalım meselesi…

 

Gezi eylemleri sonrası Erdoğan’ın mitinglerinde üç hilal açanları anımsayın! Eski Ülkücülere paralar ödenmek suretiyle o pankartları kimin açttırtığını bir kez daha düşünün. Sözde MHPli olan ama özde AKPli olan gençlerin seçim boyunca ortalığı provoke etme girişimlerine karşı hazır olun…

 

CHPliler olarak bizler ev sahibiyiz, Yavaş gibi sicili temiz, bir adayımız var. Bundan böyle her tür kışkırtmaya karşı daha da uyanık olmalıyız. Et tırnak olup, asıl hedef olan Gökçek Hanedanlığı’na karşı omuz omuza vermeliyiz…

 

Bu seçimde ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ demek bizi küçültmez, aksine büyültür. Elbette CHP’nin kalesi konumundaki yerlerde tavrımız farklı olacaktır…

 

Beşiktaş, Kadıköy, Çankaya, Yenimahalle, Konak, Karşıyaka, Muratpaşa, Konyaaltı vs… Buralara CHP kökenli, solcu isimleri atamak yerine, SAĞdan adayların konmasını, herkes gibi ben de kabullenemem. Kılıçdaroğlu da böyle bir hamle yapmaz, aklından dahi geçirmez…

 

GEZİ RUHU

 

Yavaş’ın yolunu CHP ile buluşturan da aslında FAŞİZMden başka bir şey değildir. Gezi olaylarını an ve an bizzat sokakta aylarca yaşayan bir genç olarak iyi biliyorum. Orada yan yana bozkurt ve zafer işareti yapan gençlerin, omuz omuza, can cana mücadele vermesiyle, tarih yazıldı. Atatürk Cumhuriyeti’nin gençleri, yolsuzluklara, baskılara, adaletsizliklere karşı, sağcıyız solcuyuz demeden tepki gösterdi.

 

Bir çok gencimiz maalesef bir de polisimiz can verdi. Bugün Gökçek, hala Kennedy Bulvarı üzerindeki altgeçitin kuğu desenli kırılan fayanslarını değiştirmiyor ya; işte çok az kaldı…

 

Bizler, inşallah yüreği kan ağlayan o annelerin oğullarının silüetlerini, isimlerini  30 Mart’ta oralara ve Ankara geneline kazıyarak ölümsüzleştireceğiz. O altgeçitlerden her geçildiğinde yaşanan acılar, biz kez daha yaşanmasın diye, talan ve yağma düzenine karşı ortak mücadele vereceğiz.

 

İnanıyorum ki, Gökçek ne yaparsa yapsın avucunu yalayacak!

 

Engin BALIM twitter