Ankara’da roket fabrikasında patlama: 4 yaralı

Ankara’da roket fabrikasında patlama: 4 yaralı
28 Eylül 2013 13:43

Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde bulunan Roketsan Fabrikası’nda haftalık rutin atık malzemelerin imhası sırasında meydana gelen patlamada 4 işçi yaralandı.

 

 

Patlama, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’na ait Roketsan Fabrikası’ndaki atık malzemelerin imhası sırasında bugün saat 13.15 sıralarında meydana geldi. Fabrikada haftalık rutin atık malzemelerin imhası sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana geldi. Bu sırada fabrikada çalışan işçilerden 4’ü yaralandı. Yaralı işçiler, 112 Acil Servis ambulansları ile Elmadağ Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Ankara’daki hastanelere sevk edildi.

 

Roketsan Fabrikası’nın güvenlik sorumlusu, patlama ile birlikte çok sayıda ambulansın geldiğini belirtirken, işçilerin ellerinde yanıklar oluştuğunu belirtti. Patlama sonrası Elmadağ Kaymakamı Resul Kır, emniyet yetkilileriyle birlikte fabrikaya girip, bilgi aldı.

 

YARALILARIN İSİMLERİ

 

Elmadağ Roketsan Fabrikası’nda rutin imha sırasında meydana gelen patlamanın, fazla yakıt konulmasından kaynaklandığı öne sürüldü. Patlamada işçilerden durumu ağır olan İsmail Tek ile ellerinde yanık olan İsmail Karaköse ve İsmail Yaman ambulansla Ankara Numune Hastanesi’ne, elinden hafif yanık yarası bulunan Murat Dağlık ise Elmadağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.