Ankara’da ‘kapanmayacağı’ açıklanan hastanelerde randevu ve hizmet sorunu!

Ankara’da ‘kapanmayacağı’ açıklanan hastanelerde randevu ve hizmet sorunu!
4 Kasım 2022 09:30

Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle, bir kısım hastanenin kapatılması gündeme geldi. Kamuoyundan yükselen itirazın ardından Sağlık Bakanlığı geri adım attı fakat taşıma işlemi başlayan hastaneler eskisi gibi sağlık hizmeti veremiyor.

 

 

Taşınma kararı alınıp daha sonra bundan vazgeçilen hastanelerde yetersiz personelden tıbbi malzeme eksikliğine, ameliyat sayısının düşmesinden fiziki koşulların olumsuzluğuna kadar çok sayıda sorun yaşanıyor.
Öte yandan Ankara’daki hastanelerde bir diğer sorun da randevu sisteminde yaşanıyor. Kapatılmak istenen hastanelerden randevu almaya çalışıldığında ya randevu bulunamıyor ya da sistem başka bir hastaneye yönlendiriyor.

Gazete Duvar’dan Nur Kaplan’ın haberine göre; Ulucanlar Göz Hastanesi’nde hekim olarak çalışan Bayazıt İlhan, hastanede bulunan birçok hekimin Etlik Şehir Hastanesi’nde görevlendirildiğini, var olan hekimlerin randevularının bu nedenle hızla dolduğunu belirterek, “Hekim sayısı çok az. Etlik Şehir Hastanesi’ne 90 hekimle gitmiştik, 13 hekim 6 asistanla geri döndük. Burada 5’te 1’i kadar hekim görevlendirildi. Az sayıda hekim olunca az sayıda randevu açılabiliyor” dedi.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ameliyathane kısmında görevli olan bir sağlık çalışanı hastaneye gelenlerin randevu alamadığı için başka hastaneye yönlendirildiğini, hastanede birçok bölümün birleştirildiğini, önceden günde 80 ameliyat yapılıyorken, şu an bu sayısının 10’a düştüğünü söyledi.