Ankara’da gazdan böyle kaçtılar!

Ankara’da gazdan böyle kaçtılar!
12 Mart 2014 15:30

Berkin Elvan için Ankara Kızılay’da binlerce kişi buluştu.

 

 

 

 

269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Ankara’da binlece kişi Kızılay’a akın etti. Göstericiler pankartlarla meydanı doldurdu.

 

POLİSTEN MÜDAHALE

 

Ankara’da Berkin Elvan için eylem yapanlara polis müdahale etti. Polis Tuzluçayır’daki göstericilere müdahale etti. Gösterilerde 2 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

 

23625567

 

Kızılay’da da liseliler eylem yaptı.

 

LİSELİLERİN EYLEMİNDEN KARELER

 

Öte yandan Kızılay’daki toplanmalar devam ediyor. Polis, bölgede çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Polis, helikopteri de eylemi havadan takip ediyor.

 

AVUKATLAR EKMEK VE BERKİN’İN FOTOĞRAFIYLA YÜRÜDÜ

 

Ankara Barosu avukatları da cübbelerini giyip, ellerinde ekmek ve Berkin’in fotoğraflarıyla Adliye’den Kızılay’a kadar yürüdü.

 

Ankara Güven Park’ta ise 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı anmak için Ankara Kızılay’daki Güven Park’ta yaklaşık 1500 kişi toplandı. Ankara Barosu’na kayıtlı bir grup avukat ise, cübbeleri üzerlerinde ellerinde ekmeklerle Güven Parka geldi ve eylemcilere destek verdi. Burada toplanan eylemciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve polis aleyhine çeşitli sloganlar attılar ve dövizler taşıdılar. Anma eylemine katılan bir gurup ise, kavşaktan geçmekte olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait kanalizasyon aracına tekmeler savurdu. Sürücü ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Güven Park yakınlarında üniformalı polis ekipleri bulunmazken, TOMA’lar ise Atatürk Bulvarı üzerinde hazır bekletiliyor.

 

23624058