Ankara Büyükşehir’de şeffaf yönetim anlayışı devam ediyor!

Ankara Büyükşehir’de şeffaf yönetim anlayışı devam ediyor!
28 Şubat 2021 10:19

Şeffaf belediyecilik uygulamalarını her geçen gün çeşitlendiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, mal ve hizmet alım ihalelerini canlı yayınlamayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve başladıktan sonra hayata geçirdiği ve tüm belediyelere örnek olan şeffaf belediyecilik uygulaması vatandaşlar kadar firmalar tarafından ilgiyle izleniyor. Şubat ayında da lüks araç satışından elektrik alımına kadar toplam 63 ihale; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ilkesiyle başlattığı canlı yayınlanan mal ve hizmet alım ihaleleri ilk günden itibaren hem vatandaşlar hem de firmalar tarafından ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi şubat ayında da Başkentlilerin hayatını kolaylaştıran mal ve hizmet alımlarına yönelik toplam 63 ihaleyi; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

 

ELEKTRİK İHALESİNDE YÜKSEK KIRIM ORANI

 

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 16 Şubat 2021 tarihinde düzenlenen “Serbest Piyasadan Tam Tedarik Anlaşması İle Elektrik Enerjisi Alımı’’ ihalesinde yüzde 17,46’lık kırım oranı yaşandı.

EKAP üzerinden 7 firmanın başvurduğu ihalede yaklaşık maliyet 26 milyon 887 bin 728 TL iken en düşük teklif 22 milyon 185 bin TL oldu. Yüzde 17,46’lık kırım oranı elektrik enerjisi alımında son 10 yılın en yüksek kırım oranı olarak kayıtlara geçti.

 

 

ANAFARTALAR ÇARŞISI YENİLENİYOR

 

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in tarihine ve kültürüne sahip çıkmak amacıyla tarihi mekanları gün yüzüne çıkaran projelere imza atmayı sürdürüyor.

Ulus’ta bulunan ve Ankara’nın simgelerinden olan Anafartalar Çarşısı yenileme çalışmaları kapsamında 3 Şubat 2021 tarihinde Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından tadilat proje ihalesi gerçekleştirilirken, çarşı için yıl sonuna kadar uygulama ihalesine de çıkılacak.

 

 

LÜKS ARAÇ SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tasarruf odaklı yönetim anlayışı doğrultusunda ihtiyaç fazlası ve kullanılmayan lüks araçların satışı devam ediyor.

Bugüne kadar belediye birimleri ve iştiraklerine ait çok sayıda lüks aracın satışı tamamlanırken, 19 Şubat tarihinde de PORTAŞ A.Ş’ye ait 2016 model 1 adet lüks araç kapalı zarf ve sonrasında da açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu. İhalelerde pandemi koşulları ve sosyal mesafe kuralları gözetilirken, muhammen bedeli 360 bin TL olan lüks araç, 452 bin 500 TL’ye satıldı.