Ankara anlaşmalı boşanma avukatı

Ankara anlaşmalı boşanma avukatı
30 Mayıs 2019 22:10

Boşanma davaları farklı süreçler altında devam eder ve sonuçlanır. Burada önemli olan tarafların haklarının korunması; uzun süre yıpranma yaşanmadan sürecin tamamlanmasıdır. Bunu sağlayacak olansa profesyonel bir destek sağlayan boşanma avukatlarıdır. Sürecin en sorunsuz geçtiği durum ise anlaşmalı boşanmalardır.

 

 

 

Ancak her ne kadar sorunsuz dense dahi, tarafların mutlaka eşit oranda karşılıklı haklarının korunması gerekir. Aksi takdirde durum daha çok uzar ve sonuç istenildiği gibi tamamlanmaz. Böyle durumlar karşısında ankara anlaşmalı boşanma avukatı üzerinden destek alabilir; boşanma davasını sorunsuz şekilde tamamlanması fırsat verebilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma

Taraflar boşanmaya karar verdiklerinde boşanma sonuçları nezdinde herhangi bir uyuşmazlık yoksa, bu durum anlaşmalı boşanmaya gider. Süreç profesyonel destek sağlayan anlaşmalı boşanma avukatı nezdinde sorunsuz şekilde devam eder ve kısa süre içerisinde sonuç alınır. Özellikle her konuda ortak bir çözüm sağlayan boşanma avukatı sayesinde, iki tarafta eşit oranda haklarını korur ve sorun yaşanmadan dava süreci tamamlanır. Bu da kişilerin hem maddi olarak hem de manevi açıdan yıpranmalarına engel olur. Özellikle işin içinde bir de çocuk var ise onun da bu süreçte yıpranmadan davanın bitmesine fırsat verilir.

Anlaşmalı Boşanmada Gerekli Protokeller

Anlaşmalı boşanmada tarafların her konuda anlaşma sağladıklarına dair protokolün hazırlanması gerekir. Bu protokol konuda tecrübe sahibi olan boşanma avukatları üzerinden hazırlanır ve sürece dahil edilir.

– Nafaka

– Velayet

– Mal paylaşımı

Bu ve benzeri tüm etmenler için protokol profesyonel bir zemin üzerinde hazırlanarak davaya katılır. Anlaşmalı boşanmalarda sürecin kısa zamanda tamamlanması, boşanma avukatı ankara adına profesyonel destek alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitelerinden bağlantı kurmak; gerekli süreci avukatlara iletmek ve uzman desteği almaktır.

Anlaşmalı Boşanma Davasında Belli Başlı Şartlar

Anlaşmalı olarak boşanma davası gerçekleştirilmesi için gerekli bazı şartların yerine getirilmesi mecburidir. Öncelikle en az 1 yıl süreyle evli kalınması gerekir. Bu süreçten sonra taraflar beraber ya da tek taraflı şekilde dava başvurusu yapabilir. Diğer taraf da kabul ettikten sonra, hakim gerekli süreci birebir çiftten de dinlemeyi gerçekleştirir. Boşanmanın mali sonuçları, çocukların durumu, evliliğin kurtarıp kurtarılması gibi daha birçok etmen hakimin kararında etkilidir.