‘Anayasa’ için sahaya iniyorlar!

‘Anayasa’ için sahaya iniyorlar!
1 Aralık 2022 08:50

Altılı Masa’nın Anayasa Komisyonu üyeleri, geçtiğimiz günlerde açıklanan “anayasa değişikliği TASLAĞI”NIN toplumun bütün kesimlerine anlatılması ve istişare için sahaya iniyor.

 

 

* Aralık ayından itibaren il ziyaretlerine başlayacak olan komisyon üyeleri, barolar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Ziyaretlerin ardından taslak metinde değişiklik yapılabileceği belirtiliyor.

* güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Altılı Masa olarak kamuoyunda bilinen siyasi partiler, açıkladıkları “anayasa değişiklik önerisinin” ardından diğer çalışmalar için de kolları sıvadı. Temel Politikalar Komisyonu çalışmalarında sona gelinirken, Altılı Masa’nın temsilcilerinin, anayasa değişikliği taslağını toplumun bütün kesimleri ile istişare için sahaya ineceği belirtiliyor.

 

 

KURMAYLAR SAHAYA İNİYOR
Altılı Masa’nın Anayasa Komisyonu’nda yer alan üyeleri, Aralık ayından itibaren il ziyaretlerine başlayacak. Komisyonun hukukçu üyeleri, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve kamuoyuna duyurdukları anayasa taslak metnini, baroları, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve vatandaşları gezerek anlatacak. Ziyaretlerin tamamlanmasının ardından komisyon üyelerinin, aldıkları notlar ve bilgiler doğrultusunda anayasa taslak metnine ekleme veya değişiklik yapabileceği ifade ediliyor. Böylelikle baroların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların anayasa çalışmasına dâhil edilmesi hedefleniyor.

 

 

MUTABAKAT METNİNDE DUYURULMUŞTU
Altılı Masa’nın Demokrat Parti ev sahipliğinde gerçekleşen toplantısının ardından yayımlanan metinde, “Anayasa değişikliği önerisini tanıtmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve müzakere kültürü ile tüm toplumsal kesimlerin önerilerini almak üzere ilgili komisyon ziyaretler gerçekleştirip tüm ülkede sivil toplum buluşmaları tertip edecek” ifadeleri yer almıştı.