Anadolu’nun Ezgileri Peyik Albümü İle Sercan Öztürk Sesinde Can Buluyor

Anadolu’nun Ezgileri Peyik Albümü İle Sercan Öztürk Sesinde Can Buluyor
29 Nisan 2021 19:30

Anadolu bin yıldır Türk’ün ve ezilenin yurdu olurken, hem burada yurt edinmiş olan ve hemde sonradan gelenlerle harmanlanarak, insanlığın mozaiği burada can bulmuş durumda. Dünyanın hiç bir yeri yok ki, bu denli farklı dilden, dinden, ırktan insanın bir arada yaşayıp, farklı karakterlerini yaşamlarına en etkin şekilde adapte edip, tüm bunlara karşın, insanların bin yıldır dosthane bir şekilde yaşamını sürdürsün. Bu topraklar bağrındaki bereketin yanı sıra, üzerinde gezinen insanlarının ne kadar farklı olduğuna bakmaksızın, insanların bir arada yaşamasını sağlıyor.

Resim1

İnsanları bir arada tutan dil, din, ırk en temel etken olurken, toplum içerisinde kız alıp verme ritüelleri ile birlikte akrabalık bağları oluşur. Bugün memleketçilik nasıl ki insanlarımız için büyük önem taşıyorsa, Anadolu’nun bağrından kopan ezgilerde büyük önem taşıyordur.

Peyik İle Sivaslı Müzisyen Sercan Öztürk Geri Dönüyor

 

Sivas, Selçuklunun başkentlerinden biri olduğu için, hem tarihte ve hem de günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bugün Türk müziğine büyük bir yön veren Sivas, içerisinden çıkarmış olduğu müzisyenleri ile de Türkiye’nin her yerinde Anadolu ezgilerinin icra edilmelerini sağlamış durumda.

Piyek albüm çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Sercan Öztürk, “Peyik albümü, 7 deyişten oluşacak. Kul Himmet’ten, Şah Hatayi’den, Ahmed Edib Harabi’den deyişlerde bu albüm içerisinde bulunacak. Dede sazı ile Cura’ya eşlik olarak bas gitar ile enstrümanlar hazırlanacak. Peyik “Haberci” demektir. Bu nedenle Cem’in, muhabbetinin bağladığının da habercisi olacak Peyik.” açıklamalarında bulundu.

Resim2

Online Konserler Devam

 

Sercan Öztürk’ün repertuarında yer alan Aşık Veli, Kul Himmet, Gevheri, Sadık Baba, Katibi, Edip Harabi, Sıdkı Baba ve Pir Sultan Abdal’dan deyişler yer aldığı gibi, ayrıca Alevi Bektaşi deyişleri de dede sazı ve cura ile icra edilerek, can veriliyor.

 

Pandemi süresi boyunca online olarak düzenlenen konserlerine devam eden Öztürk’ün, etkinliklerini ve albüm çalışmalarını Mahlası olan Deli Derviş ismi ile kullanmış olduğu instagram sosyal medya hesabı olan @delidervis_ üzerinden görebilirsiniz.