Amerikan park ve çakar lamba cezası

Amerikan park ve çakar lamba cezası
5 Ağustos 2022 21:14

Araç tutkunlarının en sevdiği işler arasında araçlarının modifiyesi gelmektedir. Araç modifiye yöntemleri arasında en çok tercih edilenler arasında Amerikan park modülleri ve çakar lambaları gelmektedir. Peki Amerikan park ve çakar lamba taktırmanın bir cezası var mı?

 

Araçlarımızı kendi isteklerimiz ölçüsünde kişiselleştirmek herkesin hakkı fakat isteklerin aşırı gitmesi durumunda da kurallar devreye giriyor. Öncelikli Amerikan park modülü aracın sinyal lambalarının sürekli yanmasını sağlayan bir modül. Baktığımızda aracın temel özelliklerini önemli ölçüde değiştirmeden araca farklı bir hava katan özellik olsa da maalesef taktırmanın cezası mevcut. Fakat sürekli kullanılan bir özellik olmadığından ve ayarlanabildiğinden ayarlı amerikan park modülü cezası yazılan pek fazla kişinin ceza yediğinden söz etmek mümkün olmayabilir. Daha çok önem verilen konu bu değişiklikler sonucu aracın muayeneden geçip geçmediğidir? Ayarlı Amerikan park modülleri devreden çıkartılarak aracın muayeneden geçmesi kolaylıkla mümkün. Bu yüzden araç kullanıcıları muayene öncesi bu özelliği devre dışı bırakarak araçlarını araç muayene istasyonlarından sorunsuzca geçirebilmektedir. Bir diğer konumuz çakar lamba taktırmanın bir cezası var mı?

 

Çakar lamba taktırmanın elbette cezası mevcut ve park modülüne göre de oldukça yüksek bir rakam sayılabilir. 2022 yılı çakar lamba taktırmanın cezası 1823 TL olarak belirlenmiş durumda. Trafik cezalarının 15 gün içinde ödenmesi durumunda ise %25’ lik oranda bir indirim uygulanmakta. Yani indirimle birlikte çakar lamba taktırmanın cezası yaklaşık ilk 15 gün içinde ödendiği takdirde 1367 TL diyebiliriz. Bu cezaya rağmen trafikte polis çakar lamba  taktıran bir çok araç bulunmakta. Çevirmelerde ve özellikle videoya alınarak şikayet edilebilen çakar lamba taktırdığınızda  Amerikan park modülüne oranla ceza yeme durumu daha yüksek bir oran. Aracınızda tüm bu değişiklikleri yapmadan önce ceza yeme durumunu ve taktırdığınız ürünlerinin aracınıza zarar vermeme durumunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.