Altunizade’deki kupon arazi satışa çıkarıldı!

Altunizade’deki kupon arazi satışa çıkarıldı!
30 Ekim 2021 10:11

Resmi Gazete’de yer alan satış ilanına göre, AKP’li Üsküdar Belediyesi, Altunizade’deki milyonlarca lira değerindeki ‘kupon arazisini’ tüm tepkilere rağmen satışa çıkardı. Arazisinin satışı için 30 milyon 897 bin TL muhammen bedel (en düşük bedel) belirlendiği ve 11 Kasım’da da ihale düzenleneceği açıklandı.

 

 

Birgün’de yer alan habere göre AKP’li Üsküdar Belediyesi, Altunizade’deki “kupon arazisini” 30 milyon 897 bin TL muhammen bedelle (en düşük bedel) satışa çıkardı.

Resmi Gazete’de yer alan satış ilanına göre, Üsküdar Belediyesi, Altunizade Mahallesi’nde yer alan bin 43 bin metrekare büyüklüğündeki “turistik tesis alanı” statüsündeki arazisini 11 Kasım tarihinde ihaleyle satacak. Kupon arazi olarak nitelendirilen arsa için 30 milyon 897 bin TL muhammen bedel (en düşük bedel) belirlendi. Satışa çıkarılan arazinin üzerinde ise şu an İBB şirketi İSPARK tarafından işletilen otopark bulunuyor.

 

 

PROTESTO EDİLMİŞTİ

 

 

Ranta açılan arazinin satışına karşı da geçtiğimiz pazartesi günü bir eylem yapıldı. Basın açıklamasını okuyan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, “Üsküdar Belediyesi, yıllardır yanlış uygulamalarının ve tercihlerinin faturasını Üsküdar halkına ödetmeye devam ediyor. Türkiye, kaynakların halk için kullanıldığı, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini deneyimlerken, Üsküdar’da hâlâ kaynaklar yandaşlara peşkeş çekilmekte, kıymetli araziler hangi amaca hizmet ettiği meçhul bir şekilde elden çıkarılmakta, rant odaklı uygulamalar hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

Hukuki olarak da mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Özçağdaş, “Bizim olanın tasarrufu bizimdir. Üsküdar halkı hakkı olanı kimseye yedirmeyecek. Gençlerin yurt ihtiyacı hepimizin içini yakan bir sorun. İstanbul’da 44 öğrenciye 1 yurt yatağı düşüyor. Mevcut yurtların yetersizliği ortada iken Üsküdar Barbaros’taki Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu da yıkılmış ve arazisi özel okulculuk yapan bir tarikat vakfına peşkeş çekilmiştir. Her zaman olduğu gibi yurttaşlar, AKP yağma düzenine karşı çıkmış, konu ile ilgili 9 dava açmıştır. Maalesef, AKP zihniyeti yurt yapmadığı gibi varolan yurtları yıkarak, tarikat vakıflarına peşkeş çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar gençlere yönelik tek bir yurt yapmamış olan Üsküdar Belediyesi’nin kamusal kaynakları tarikatlara ve rant çevrelerine aktarmaya son vermeye, satışa sunduğu bu araziyi yurt alanı olarak tahsis etmeye çağırıyoruz” demişti.