Altın tozuyla horoz resmi!

Altın tozuyla horoz resmi!
10 Eylül 2013 08:45

Annesi ve babasıyla birlikte 14 yaşında gittiği Belçika’ya yerleşen ve çalıştığı demir çelik fabrikasında boş zamanlarını resim yaparak değerlendiren 63 yaşındaki Erdoğan Mısırlı, 22 ayar altın tozundan horoz resmi yaptı.

 

Zonguldaklı evli ve 3 çocuk babası Erdoğan Mısırlı, yıllar önce ailesi ile birlikte Belçika’ya gidip yerleşti. Orada Paul Pastur Meslek Üniversitesi’nin tornacılık bölümünden mezun olan Mısırlı, bir demir- çelik fabrikasında çalışmaya başladı. Boş zamanlarını resim yaparak değerlendiren Mısırlı’nın bu durumu fark eden fabrikada atölye şefi, Charleroi Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim almasını önerdi. Amatör başladığı resim sanatında profesyonelleşen Mısırlı, şunları söyledi:

 

“Evimin bir odasına resim atölyesi kurdum. Fransa, Hollanda, Almanya’da resim sergisi açtım. 2002 yılında emekli olduktan sonra memleketime döndüm. Burada da resim yapmaya devam ettim. Türkiye’deki ilk sergimi de memleketimde açtım.”

 

br

 

Cumartesi gününe kadar sürecek Konya’daki resim sergisinin Türkiye’deki ikinci kişisel sergisi olan Mısırlı’nın resimleri arasında en çok ilgiyi de altın tozundan yaptığı horoz resmi çekiyor. 2011 yılında Bolu’da bir dağ köyü gezisi sırasında gördüğü horozun fotoğrafını çekip resmini yapmaya karar verdiğini ifade eden Mısırlı, şöyle dedi:

 

“Rüyamda bu horozun resmini altın tozuyla yaptığımı gördüm. Kuyumcuya giderek yaklaşık 2 bin TL değerinde 22 ayar bir bileziği atölyeye götürüp bunu toz haline dönüştürttüm. Altın tozunu boya ve vernikle karıştırarak horoz resmini yaptım.”

 

brr

 

Altın tozlu horoz resmini yaklaşık 1 ay da yaptığını belirten Mısırlı, sergide resmi 5 bin liradan satışa sunduğunu söyledi.

 

brt