Altılı masanın seçim bildirgesi ne zaman açıklanacak?

Altılı masanın seçim bildirgesi ne zaman açıklanacak?
6 Kasım 2022 13:41

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, dış politikadan milli güvenliğe kadar her alanı kapsayan bir seçim bildirgesi hazırlandığını ve bildirgenin kasım ayı sonunda açıklanacağını söyledi. Özlale, söz konusu hazırlıklar arasında ‘uyuşturucuyla mücadele eylem planı’ olduğunu da söyledi.

 

 

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, KRT’de yayınlanan Haftanın Panoraması programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Özlale, Altılı Masa’nın seçim bildirgesinin kasım ayı sonunda açıklanacağını belirtti.

 

Özlale’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

 

 

‘Seçim beyannamesi kasım ayı sonunda yayınlanacak’

 
“Altılı Masa’da genel başkanlar bir ortak çalışma grubu oluşturulmasına karar vermişti. Dış politikadan yargıya, ekonomiden milli güvenliğe kadar aklınıza gelebilecek her alanda altı partinin üzerinde anlaştığı bir seçim beyannamesi oluşturuluyor. O toplantının üçüncüsünü gerçekleştirdik. İYİ Parti’yi ben temsil ediyorum, çok değerli arkadaşlarım var, biz çok uyumlu bir seçim beyannamesini hazırlıyoruz. Kasım ayının sonuna kadar yetiştireceğiz.

 

 

‘Beyanname Türkiye’nin ufkunu açacak’

 
Hep bizden bekleniyordu ya, “sizin çözüm önerileriniz nedir”, “iyi de bir hükümet programınız var mı?” diye… İşte Kasım ayının sonunda biz önümüzdeki yüzyılda Türkiye’nin ufkunu açacak bir seçim beyannamesini bir hükümet programını kamuoyuyla paylaşacağız. Bizi izleyenler müsterih olunuz, iyimser kalınız, çok güzel bir hükümet programıyla karşınıza çok yakın bir zamanda çıkacağız. Örneğin varlık fonunu kaldıracağız, enflasyonla mücadele programı uygulayacağız.