Altılı masada ikinci tur görüşmeleri başlıyor!

Altılı masada ikinci tur görüşmeleri başlıyor!
25 Eylül 2022 10:18

6’lı Masa’da liderlerin ikinci tur ilk görüşmeleri gelecek hafta gerçekleşecek. Alt komisyon çalışmalarının sürdüğü ikinci turda Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri, partisiyle bağı ve halka vereceği sözler görüşülecek.

 

 

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, muhalefet kulislerinden edinilen bilgiye göre, liderler adaylık konusunda ilk olarak “Tek tek aday mı çıkarılmalı yoksa ortak bir aday etrafında mı seçime girilmeli?” sorusunun yanıtını arayacak. Bu konuda liderlerin çoğunluğunun ortak aday fikrinde olduğu kaydedildi. Daha sonra ise olası aday ya da adayların nitelikleri gündeme gelecek. Uzlaşmacı ve halkın tanıdığı bir isim olması, adayın mümkünse parti genel başkanlarının içerisinden çıkması fikrinde ağırlık hâkim.

 

 
Cumhurbaşkanı adayının genel başkanlardan biri olması durumunda, mevcut partisinden istifa edip etmeyeceği de gündeme gelecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın bu konuda halka verilecek güven adına “adayın genel başkanlıktan istifası” seçeneğine yakın olduğu aktarıldı.