Altılı Masa ilk defa ekonomi ve dış politikayı konuşacak

Altılı Masa ilk defa ekonomi ve dış politikayı konuşacak
3 Temmuz 2022 08:28

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugün gerçekleştirilecek muhalefet komisyonu toplantısının gündeminde ilk kez dış politika ve ekonomiyi düzeltmek için atılan adımların gündemde olduğunu belirterek, “Altılı Masada ilk defa ilk defa dış politikadaki gelişmeleri ve ekonomiyi düzeltmek için atılması gereken adımları gündemine aldı. Dış politikayı gündeme alma önerisi bu beşinci toplantıya ev sahipliği yapacak olan İYİ Parti lideri Meral Akşener’den gelmiş.
Akşener toplantı davetini ise öncekiler gibi akşam yemeği saatine değil saat 14.00’e vermiş. Hem daha çok konuşma zamanı hem de basın açıklamasının geç saatlere kalmaması bakımından…” diye yazdı.

 

Altı muhalefet liderinin gündemindeki bir diğer konunun seçim güvenliği olduğunu kaydeden Yetkin, “Haziran’da açıklanan Seçim Güvenliği Raporu. Seçim güvenliği 2023 seçimlerinde en çok öne çıkan konulardan olacak gibi görünüyor. Yine MetroPoll araştırmasına göre, ankete yanıt verenlerin yüzde 60,4’ü Türkiye’de seçim güvenliği sorunu bulunduğunu söylemiş.
MetroPoll araştırmasında “Olası muhalefet adaylarından kim sandığa daha iyi sahip çıkar?” sorusunda en yüksek güveni yüzde 21,6 ile Ekrem İmamoğlu almış. Onu yüzde 19 ile Mansur Yavaş izliyor ama “Hiçbiri” diyenlerin oranı da az değil, Yüzde 20,4. Yani muhalefetin bu konuda da daha güven verici çalışması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamı için tıklayın…