Alper Taşdelen: Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir!

Alper Taşdelen: Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir!
3 Haziran 2015 11:19

Çankaya Belediyesi, Seyrantepe, Zafertepe, Mimar Sinan, Boztepe, 50. Yıl ve Bademlidere mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir” dedi

 

 

Hafta sonu gezilecek 10 proje 5 site!

 

 

Çankaya Belediyesi, Seyrantepe, Zafertepe, Mimar Sinan, Boztepe, 50. Yıl ve Bademlidere mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, hiçbir hak sahibini mağdur etmeyeceklerini belirterek, “Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir” dedi

Çankaya’da eski belediye başkanı Doğan Taşdelen’in ‘de gerçekleştirdiği davul zurnalı gecekondu yıkımları yeniden geliyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yarım yüzyıla yaklaşan gecekonduların bulunduğu altı mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Taşdelen, gecekondu bölgelerinin sağlıklı, çağdaş ve yaşanabilir kentsel konut alanlarına dönüştürülmesi amacıyla Seyrantepe, Zafertepe, Mimar Sinan, Boztepe ve Bademlidere Mahallelerinde kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen bölgelerde planlama çalışmalarına başlanıldığını açıkladı.

 

‘Kentsel yenileme’

 

Mahallelerde güvenlik sorunu ve tehlike yaratan boş gecekonduların yıkımına başlandığını açıklayan Teşdelen, şunları söyledi: “Yol açımı için 30 gecekondu yıkıldı. Yıkımların tümü gecekondu sahiplerinin ve bölge halkının onayı sağlanarak yapıldı. Bizim yaptığımız kentsel yenileme. Sosyal belediyecilik anlayışıyla mahalle sakinleri yerinden edilmeden modern, sağlıklı konutlara ve sosyal donatı alanlarına kavuşacak. Yollar modern bir gönüme kavuşacak, bölgedeki çamur bitecek.

İlerleyen süreçte kadınların da çalışma yaşamına katılmalarını sağlayabilmek için kreş ve gündüz bakımevleri de oluşturacağız.”

 

31 Mayıs 2018’e kadar uzatıldı

 

Alper Taşdelen, 50. Yıl, Dilekler ve Çamlıtepe mahalleleri sakinlerine tapu müjdesi de verdi. Üç mahallede bulunan yaklaşık 750 gecekondu sahibine tapularının verilmesi için Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nce çalışıldığını açıklayan Taşdelen, “Gecekondu sahipleri, imar Affı Müracaat dosyalarını tamamlayarak, hak sahibi olmaları halinde arsa tapularını alacak. İmar Affı Kanunu 31 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı” diye konuştu.