Alpay Özalan’a tepki yağıyor

Alpay Özalan’a tepki yağıyor
21 Mart 2023 08:31

Partisinin HDP ile ‘başörtüsü’ görüşmelerine ses çıkarmayan AKP’li Alpay Özalan’ın CHP-HDP görüşmesi üzerinden İYİ Parti lideri Meral Akşener’i hedef alması tepki çekti.

 

 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bugün Meclis’te HDP’yi ziyaret etti. TBMM’de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, ortak basın açıklaması yaptı.

İki partinin yaptığı görüşmenin ardından AKP milletvekili Alpay Özalan’dan tepki çeken bir açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alan Özalan, “Cumhurbaşkanı adayınız Kemal Kılıçdaroğlu, dün terörist başına özgürlük isteyen Pervin Buldan’dan icazet almaya gitti. Masanın altına saklanma sırası size mi geldi Meral Akşener?” ifadelerini kullandı.

 

Tepki yağdı
Söz konusu paylaşımın ardından Alpay Özalan’a tepkiler gecikmedi. Yurttaşlar, partisinin HDP ile olan görüşmeleri sırasında sessizliğe gömülen Özlan’a arşiv haberleriyle karşılık verdi. Cumhuriyet’in de içerisinde bulunduğu bazı haber sitelerinin haberleri, Özalan’a ‘hatırlatıldı’.

tt