Alopesi Areata Hastaları Dhi Saç Ekimi Yaptırılabilir mi?

Alopesi Areata Hastaları Dhi Saç Ekimi Yaptırılabilir mi?
7 Haziran 2022 14:04

Saç ekimi fiyatları 2022 yılında da merak edilirken bu prosedür öncesi bilinmesi zaruri olan bazı durumları paylaşmak istedik. Saç dökülmesinin farklı nedenleri vardır. Bunlar arasında Alopesi Areata hastalığı ciddi bir yere sahiptir. Hastalık dünya nüfusunun yaklaşık %2’sinde görülmektedir ki bu son derece yüksektir. Bu hastalık nedeniyle saçlarını kaybeden kişilere farklı çözümler sunulmaktadır. Kalıcı bir çözüm arayan kişiler, Alopesi Areata’lı bölgeye saç ekimi yaptırıp yaptıramayacağını merak etmektedirler. Bu soruyu ayrıntılı olarak cevaplayacağız ve dhi saç ekimi ile ilgili kısa bilgiler sunacağız.

Alopesi Areata Nedir?

İnsan vücudunda farklı sistemler vardır. Bu sistemlerin rolleri, vücudun sağlıklı bir şekilde hayatta kalması için önemli faydalara sahiptir. Bahsedilen sistemlerden biri de bağışıklık sistemidir. Bu sistem vücuda giren zararlı maddelerle savaşır ve bir anlamda vücudu korur. Ancak bağışıklık sistemindeki bazı bozukluklar bu sistemin yanlış hedeflere saldırmasına neden olur. Alopesi Areata hastalığındaki durum budur.

Alopesi Areata; bağışıklık sisteminin kıl köklerini yabancı bir madde olarak algılamasına neden olan otoimmün bir deri hastalığıdır. Sonuç olarak, bağışıklık sistemi saç köklerine saldırır ve onları yok etmeye başlar. Bu durumun normal bir sonucu olarak saç dökülmesi yaşanır ve kişi kalıcı olarak saçlarını kaybeder.

Alopesi Areata’nın neden oluştuğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Bununla birlikte, bazı çalışmalar bunun çevresel ve kalıtsal faktörlerden kaynaklanabileceğini göstermiştir. Bu nedenle bu hastalığa bağlı saç dökülmesi herkeste görülebilir.

Alopesi Areata’nın Belirtileri

Alopesi Areata’ya bağlı saç dökülmesinin belirgin bir belirtisi yoktur. Ancak hastalık saç dökülmesinden sonra fark edilebilir. Normalde hiçbir semptomu olmayan kişilerde aniden saç dökülmesi başlayabilir. Alopesi Areata, yuvarlak bir alanda saç dökülmesinin kuvvetle muhtemel nedenidir.

Bu hastalığa bağlı saç dökülmesi başın bir kısmında veya daha fazlasında görülebilir. Sonuçta saç dökülmesi oluşur.

Bazı kişilerde Alopesi Areata riskinin daha fazla olduğu bilinmektedir. Bu hastalığın nedenlerinden biri de kalıtsal faktörlerdir. Kişilerin ailelerinde daha önce bu tür saç dökülmesi yaşayan kişi ya da kişiler olması riskin daha yüksek olmasına neden olur. Bu kişilerin saç dökülmesine karşı daha dikkatli olmaları çok önemlidir.

Bu hastalık bulaşıcı değildir ve fiziksel temas yoluyla başka bir kişiye geçmez. Hastalığın temelinde bağışıklık sisteminde bir bozukluk yatmaktadır.

Alopesi Areata Tedavisi Nasıl Yapılır?

Alopesi Areata için tam bir tedavi yoktur. Çok çabuk kendini gösteren hastalık, bir anda saç dökülmesine neden olabilir. Bu noktada uygulanacak tedaviler, saçların yeniden çıkmasına yardımcı olacak işlemlerdir. Bunun için uygulanan tedaviler genel olarak şu şekildedir:

  • Saç dökülmesi olan bölgelere Minoksidil uygulanarak saç büyümesi uyarılabilir.
  • Düşük seviyeli lazer uygulaması ile saç ve saç derisinin sağlığını iyileştirir.
  • Saç kökleri biotin ve çinko içeren beslenme kompleksleri kullanılarak beslenir.

Burada belirtilen tedaviler, Alopesi Areata’nın tam tedavisi için değildir. Bu nedenle bu tedavilerin kesin olarak sonuç vereceğini söylemek tam olarak mümkün değildir. Bazı kişilerde buradaki tedavilerin bazı olumlu sonuçlar vereceği söylenebilir. Ancak saçlarını tamamen kaybetmiş, yani saç kökleri artık mevcut olmayan kişiler için buradaki tedavilerin işe yaramayacağı söylenebilir. Peki, saç ekimi fiyatları 2022 yılında alopesi areatanın tedavisi için üstlenilebilecek düzeyde midir?

Alopesi Areata Hastalarında Saç Ekim Süreci

Alopesi Areata nedeniyle saç köklerini tamamen kaybeden kişiler kalıcı bir çözüm istediklerinde saç ekimini düşünmelidir. Unutulmamalıdır ki yukarıda bahsedilen tedaviler saç köklerini kaybetmiş kişilerde tam olarak işe yaramayacaktır. Bu noktada kişilerin farklı alternatif çözümler araması normaldir ancak saç ekimi dışında bir çözüm yoktur.

Bu hastalık sonucunda kafadaki tüm saçlar dökülmez. Saç dökülmesi genellikle bir veya birden fazla alanda yuvarlak yamalar şeklinde görülür. Sadece saç ekimi ile kısa sürede tedavi edilebilirler. Başta dökülmeyen ve dökülmeye dirençli saç telleri alınır ve dökülmenin olduğu bölgelere ekim yapılır. Daha sonraki süreçte gerekli özen gösterildiğinde Alopesi Areata hastalığına bağlı saç dökülmesinin etkisi önemli ölçüde azalır.

Saç ekiminde kullanılan farklı teknikler vardır ve bunlar her geçen gün daha da geliştirilmektedir. Saç ekimi fiyatları 2022 yılında artarken doğal bir saç görünümüne sahip olmak için dhi saç ekimi (Direct Hair Implant) gibi ileri tekniklerin uygulanması çok önemlidir. Bu teknikte saçların doğal görünmesi için saç tellerine istenilen açılar verilir. Başın birkaç bölgesinde meydana gelen hastalığa bağlı saç dökülmesinin bu teknikle doğal saçlarla değiştirilmesi mümkündür. Doğru kliniğin tercih edilmesi ve saç ekiminin uzman bir cerrah tarafından yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Beklentilerin tam olarak karşılanabilmesi için bu konulara dikkat edilmelidir.