Alo Ferit Yiğit’i yayına al!

Alo Ferit Yiğit’i yayına al!
11 Mart 2014 08:33

Başbakan Erdoğan ile başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın NTV yayınlarıyla ilgili olarak grubun sahibi ve yöneticileriyle ve kendi aralarında yaptıkları öne sürülen 3 yeni kayıt yayınlandı

 

Başbakan Tayyip Erdoğan ile siyasi başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonlarının ardından NTV grubuyla yaptıkları görüşmeleri içerdiği öne sürülen yeni ses kayıtları yayınlandı.

 

Erdoğan, kendisine atfen yayınlanan kayıtta, NTV yayın grubunun sahibi Ferit Şahenk’e, NTV’de yayınlarla ilgili adeta pasif direniş olduğundan şikayet ederek, Yiğit BUlut’un ekrana çıkarılmadığını ve bunun da ‘omurgalı tipler‘ olmamasındna kaynaklandığını söylediği belirtiliyor.

 

Erdoğan, yolsuzluk operasyonu süreci için “Gezi’nin yeni bir versiyonu” benzetmesi yapıyor.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan ile siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın NTV yayınlarıyla ilgili olarak grubun sahibi, ve yöneticileriyle yaptıkları ve kendi aralarında geçtiği öne sürülen üç ayrı ses kaydı yayınlandı.

 

Yotube’da “Başçalan” adlı hesap ile internette çok sayıda mecrada yayınlanan ses kayıtlarının ilkinin, Başbakan Erdoğan ile Doğuş Grubu ve NTV yayınlarının sahibi Ferit Şahenk arasında geçtiği iddia edildi.

 

Erdoğan, kendisine ait olduğu öne sürülen ses kaydında Ferit Şahenk’in adeta pasif direniş içerisinde olduğunu belirterek, buna örnek olarak da Yiğit Bulut’un ekranlara çıkarılmamasını gösteriyor.

 

YALÇIN AKDOĞAN’LA ORGANİZE

 

Başbakan olduğu iddia edilen kişi konuşmasının devamında, Yiğit Bulut’un hazırlıklarından dolayı ekrana çıkmasının iyi olacağını, bu konuyu Yalçın Akdoğan’ın konuştuğunu ancak çalışanların yapılan yayınlardan dolayı şuan baskı altında olduklarını söyleyerek konuya sıcak bakmadıklarını söylüyor. Bu konuşma üzerine Ferit Şahenk’e ait olduğu iddia edilen ses, Başbakan olduğu iddia edilen sese konuyu Yalçın Akdoğan’la organize etme önerisinde bulunuyor.

 

ŞAHENK’İN ARDINDAN DANIŞMANLA DEĞERLENDİRME

 

Aynı ses kaydında yer alan 2. görüşme iddiaya göre; Başbakan ile danışmanı Yalçın Akdoğan arasında geçiyor. Başbakan olduğu iddia edilen kişi Akdoğan olduğu iddia edilen kişiye NTV’de kiminle temas halinde olunacağını soruyor. Bu soru karşısında Akdoğan olduğu iddia edilen kişi, NTV’de yetkili bir isimle görüştüğünü ve o yetkili isimin yapılan yayınlardan dolayı izleyecilerden çok tepki aldıklarını söyleyerek kendilerini savunduklarını anlatıyor.

 

Akdoğan olduğu iddia edilen edilen kişi, Demirören grubunu örnek göstererek, onların da Demirören Grubu gibi iyi yayın yaptıklarını düşündüklerini söylüyor. Akdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses konuşmanın devamında, Yıldırım Bey dediği kişinin randevu istediğini ancak kendisinin randevu vermediğini ve iyi yayın yaptıklarını düşündüklerini anlatıyor. Ses kaydına göre Akdoğan aksine kendilerinin onlara kızgın olduğunu söylediğini belirtiyor. Başbakan olduğu iddia edilen kişi de Ferit Şahenk’i arayacağını ve ona gerekeni söyleyeceğini belirtiyor.

 

2. SES KAYDI: 10 BİN KİŞİ KAPIYA YIĞILIR

 

Aynı gece Başçalan hesabı tarafından yayınlanan 2. ses kaydında iddiaya göre; Başbakan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri’yle görüşüyor.

 

Ses kaydındaki iddiaya göre; yolsuzluk operasyonlarının ardından Nermin Yurteri’yi arayan Akdoğan olaylar sonrasında neden kendini aramadığını soruyor. Yurteri olduğu iddia edilen kişi yaşanan olayların ardından büyük şok yaşadığını, arasa da böyle konuları telefonda konuşmadığı için aramak istemediğini söylüyor. Akdoğan olduğu iddia edilen kişi Baran adında biriyle konuştuğunu, ondan NTV’nin dengeli yaptığını ve çok küfür yediğini duyduğunu söylüyor. Yurteri olduğu iddia edilen kişi de bu görüşleri desteklediğini, isterse kendine Twitter raporlarını gönderebileceğini bu olayın bir sonraki aşamasının 10 bin kişinin kapılarına yığılması olduğunu söylüyor.

 

YOLSUZLUK VURGUSU ŞİKAYETİ

 

Aynı kayıtta yer alan ikinci görüşmede Akdoğan ve Yurteri ve Akdoğan olduğu iddia edilen kişi, kendilerini savunacak adamların çıkmamasından daha çok olumsuz şeylerin ön plana çıkarılmasından ve “Yolsuzluk” vurgusu yapılmasından şikayet ediyor.

 

DENGELİ YAYIN İSTEĞİ

 

Yurteri olduğu iddia edilen kişi, gerekirse Twitter raporlarını gönderebileceğini ve tepki alan yayınlar yaptığını söylüyor. Yurteri’ye ait olduğu iddia edilen ses konuşmanın devamında; olayın ilk günü Mehmet Barlas’ı, arkasından Fadime Özkan’ı ve Yeni Şafak gazetesinden bir yazarı çıkardıklarını onlardan önce de İbrahim Uslu’yu çıkardıklarını söylüyor. Yurteri olduğu iddia edilen kişi hiç olmayacak yayınlar yapıldığını ve Anadolu Ajansı geçmeden bakanların bile adının verilmediğini söylüyor. Bundan daha dengeli bir yayın yapamacaklarını söyleyen Yurteri, gerekirse okuyucu maillerini kendine atabileceğini bu yayınlardan dolayı bir sürü küfür yediklerini iddia ediyor.

 

Konuşmanın devamında Yurteri olduğu iddia edilen kişi bakanların neden adlarının geçirildiği konusunda hassasiyet gösterebileceklerini vurguluyor.

 

Nermin Yurteri olduğu iddia edilen ses konuşamanın sonunda kendileri hakklarında yanlış bilgi verildiği, bunu yapanların hem kendilerinin hem de hükümetin dostu olmadığını söylüyor.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Habertürk’ten Fatih Saraç’la ardından da Vatan ve Milliyet gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören’i ağlattığı ses kayıtlarının sızdırıldığı iddia edilmişti.