Almanya’da film gibi rehine kurtarma operasyonu

Almanya’da film gibi rehine kurtarma operasyonu
20 Ağustos 2013 11:40

Almanya’nın güney kesiminde, Bavyera eyaletinde bulunan Başbakan Angela Merkel’in miting yapmaya hazırlandığı Ingolstadt kentinde belediye binasında 3 kişiyi rehin alan silahlı bir kişi, polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

 

 

Kimliği açıklanmayan, 24 yaşındaki silahlı kişi, dün sabah Ingolstadt Belediye binasına geldi. Silahlı kişi, 3 belediye personelini rehin aldı. Rehin alınan kişiler akşam saatlerinde özel komandolar tarafından düzenlenen bir operasyonla kurtarıldı. 3 kişiyi saatlerce rehin tutan saldırgan ise bacağından vurularak yaralandı. Deutsche Welle’nin haberine göre, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, silahlı kişinin bir kadın belediye personelini uzun süredir takip ettiğini, silahlı kişinin söz konusu kadın personelin yanı sıra belediye başkan yardımcılarından Sepp Mislbeck’i de rehin aldığını söyledi. İçişleri Bakanı Herrmann, silahlı kişinin belediye binasına girişinin bir süre önce yasaklandığını kaydetti.

 

Başbakan Angela Merkel’in koalisyon ortağı, Hrıstiyan Sosyal Birlik Genel Başkanı Horst Seehofer ile birlikte belediye binası önünde dün saat 1700’de yapılması planlanan mitingin iptal edildiği açıklandı. Bir polis sözcüsü, “Merkel’in mitingiyle rehin alma olayı arasında bir bağlantı bulunduğunu tahmin etmediklerini” söyledi.