Almanya’da korsan partisi’ne Türk kökenli milletvekili adayı

Almanya’da korsan partisi’ne Türk kökenli milletvekili adayı
10 Eylül 2013 10:35

2012 senesinde Almanya’nin birkaç eyaletinde oyların yüzde sekizini alan Korsan Partisi bir Türk kökenli milletvekilli ile seçimlere gidiyor.

 

 

1984 yılında Almanya’da doğan Korsan Partisi’nin milletvekilli adayı Cağatay Özbay (28), Korsanlara katıldığı dönemi şöyle anlattı, “2011 yılında Alman politikasından memnun kalmadığım için Korsanlara üye olmaya karar verdim ve gerçekleşecek olan Bavyera Eyalet Meclis seçiminde Donau-Ries bölgesinden millet vekilli adayıyım. İltica yasası kesinlikle güncelleştirilmeli. Yasaların hepsi test standına koyulmalı ve ilk hükümet uyguluması kaldırılmalı. Bir örnek verirsem, Suriye’den kaçan bir kiş Avrupa’ya Polonya’dan ilk girişini yapmış olursa ve sonradan müracaatını Almanya’dan yaparsa, Alman hükümeti işlemleri durdurup şahısı Polonya’ya geri gönderiyor. Bu insan haklarına çok aykırı bir durum” dedi.

 

Özbay, Çifte vatandaşlık konusu çok değer verdiğim bir konu. Bence çifte vatandaşlık hakkı bize verilmeli. İlke programımızın içinde biz bunu daha ayrıntılı bir şekilde değerlendiriyoruz. Devletten istediğimiz, buraya göç etmiş olan insanlara çifte vatandaşlık uygulamasına izin vermelileri ifadelerini kullandı.

 

Dil kursları ile ilgili olarak Özbay, “Dil kurslarının daha profesyonel personele ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu da ilke programımızda daha ayrıntılı bir şekilde değerlendiriyoruz. Önemli olan dil kurslarının gelen yabancılara eşit bir şekilde verilmesi” dedi.

 

Korsanların Bavyera eyalet meclisine girme şansını yüksek gördüğünü söyleyen Özbay, “Entegrasyon kelimesini pek sevmiyorum. Çözümünün nerede olduğunu sorarsanız, bence kiliselerin camilerin gibi daha çok diyalog platformlarının düzenlenmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Yüksek eğitim görmüş olan elemanların burada pek iyi hissetmediğini düşünüyorum. Zamanında ben de sırf bir stajyeri için 120 başvuru yazmışımdır ve ismimden dolayı dezavantajlarla karşı karşı olduğumu düşünüyorum. Onun için politikacı olarak ve eyalet meclisine girmiş olursam en azından burada bir kayıt olur. Bir Türk isminin orada mevcut olması sırf Türk toplumu için değil, bütün yurt dışından gelen toplumları güclendirebileceğini düşünüyorum” dedi.