Almanya kaplumbağa avına çıktı! Bulana 1000 €

Almanya kaplumbağa avına çıktı! Bulana 1000 €
14 Ağustos 2013 11:00

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir gölde yüzen 8 yaşındaki çocuğu ısıran 100 kilo ağırlığındaki “Lotti” adı verilen tatlı su kaplumbağasını yakalayana Oggenrieder Weiher Belediye Başkanı Andreas Lieb, 1000 euro ödül verileceğini açıkladı.

 

Bavyera eyaletindeki Oggenrieder Weiher kasabasında gölete giren 8 yaşındaki bir çocuğu ısıran kaplumbağanın yakalanması için adeta seferberlik ilan edildi. 40 santimetre uzunluğunda ve 14 kilo ağırlığında olduğunu belirtilen ana vatanı Güney Amerika olan kaplumbağanın göl sahibi tarafından suya bırakıldığı ifade edildi.

 

1999 yılından bu yana Almanya’da kaplumbağa avının yasak olduğu hatırlatıldı. Oggenrieder Weiher Belediye Başkanı Andreas Lieb, uzman yardımı olmadan kaplumbağayı yakalayabilecek kişi veya kişilere 1000 Euro ödül verileceğini bildirdi. Lieb çocuğu ayağından ısıran kaplumbağanın tehlikeli olduğu gerekçesiyle gölün suyunu boşalttı. Balıklar yakalanıp başka göle taşınırken, kasabanın Belediye Başkanı, halk tarafından Lotti adı verilen kaplumbağayı bulana 1000 euro ödül verileceğini ve eğer Kaplumbağa aramasında bir sonuç alınmasa halkın güvenliği için gelecek mart ayına kadar göle su bırakılmayacağını ve kapalı olacağını ifade etti.

 

 

Kaplumbağanın insanlar için tehlikeli olabileceği ifade edilirken, eline dürbünü alan yörede oturanlar suyun çevresinde adeta kamp kurdu. Bu arada bazı açıkgözler kaplumbağa avını ticari fırsata çevirmek için harekete geçti. Yerel bir fırın ürettiği ekmekleri kaplumbağaya benzetirken, büyük bir duvara da kaplumbağanın resmedilerek turist çekilmesine çalışılacağı açıklandı.