Alman parti NPD’den Türk partisi BİG’e tehdit

Alman parti NPD’den Türk partisi BİG’e tehdit
16 Eylül 2013 12:52

Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimlere giren Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG)’e, Almanya aşırı sağcı parti olarak bilinen parti NPD’den tehdit aldığı belirtildi.

 

Almanya’da yapılacak genel seçimlere az bir süre kala tanıtımlarına hız veren Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG), Duisburg’un tanınmış mekanı Park Restorant &Deluxe’de Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile dün bir toplantı yaptı.Adalet ve Yenilik Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili Adayı Mümün Uluç, parti üyelerinin katıldığı tanıtım toplantısına, çok sayıda sivil toplum temsilcileri katıldı.

 

BİG PARTİSİ’NİN SEÇİMDE BAŞARILI OLMASI İÇİN DUA EDİLDİ

 

Türk sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Adalet ve Yenilik Partisi (BİG) için dua yapıldı.BİG Genel Başkanı Haluk Yıldız, bazı partililer ve Türk dernek temsilcileri, Din görevlisi Derviş Sak’ın yaptığı duaya katıldı.BİG Partisi’nin seçimde başarılı olması için dua edildi.

 

Yaptığı konuşmasında davetlilere parti proğramını anlatan Adalet ve Yenilik Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Almanya aşırı sağcı parti olarak bilinen NPD’den tehdit mesajı aldıklarını söyledi. Haluk Yıldız, NPD’li bir yönetici Berlin’de ki on ayrı adayımıza, ıslak imzalı bir tehtid mesajı gönderdi.Partili arkadaşlarımıza gelen mesajda, ‘göçmen'(Migranten yürüyen, sürekli yer degiştiren bir anlamı taşıyor.Sizde nasıl buraya geldiyseniz, öylede buradan gidin.Burada misafirsiniz.Normal yollardan gitmenizi tavsiye ediyoruz, aksi halde gitmeye mecbur kalabilirsiniz.Biz bundan çekinmiyoruz, ama hafifede almamız yanlış olur.Bunun içinde Berlin savcılığına suç duyurusunda bulunduk diye anlattı.

 

GÖÇMEN ANKETLERİNDE İLK ÜÇTE

 

Haluk Yıldız, son dönemlerde göçmen seçmenler arasında yapılan bazı anketlerde ilk üç parti arasında yer alıyoruz.Türk kökenli seçmenlere yönelik yapılan bir ankette ise, yüzde 41 ile birinci parti durumundayız, buda bizi mutlu ediyor diye konuştu.

 

TÜRKÇE iKiNCi YABANCI DiL OLMALI

 

Türk çocukların ikinci yabancı dil seçimi Türkçe olması gerektiğini savunuyoruz diyen Adalet ve Yenilik Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Türk çocukları ingilizce öğrensin de, ikinci yabancı dili neden Fransızca yada ıspanyonca olsun diye dayatılıyor.Türk çocukların ikinci yabancı dili Türkçe olmalı.Biz bunu sonuna kadar savunacağız dedi.

 

 

EŞCİNSELLERE ÇOCUK VERİLMESİN!

 

Bir çok Alman partisinin eşcinselerin evliliğine ve evlat edinmelerine destek verdiğini belirten Haluk Yıldız, parti olarak biz, eşcinsellerin özellikle evlat edinme isteklerinin kanuna bağlanmasına karşıyız.Her çocuğun anne ve baba’ya sahip olma hakkı var, bunları görerek, bilerek büyümemeli.Eşcinselere böyle bir hak verilmesi halinde, gelecekte çocukları olumsuz etkiliyeceğine inanıyoruz dedi.Haluk Yıldız, eşcinseller ile ilgili parti pankartlarını da davetlilere tanıttı.

 

Yansıma(Spiegelung) adlı bir kitap yazan ve toplantı salonda bulunan Fatma Eroğlu, Adalet ve Yenilik Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız’a kitabını hediye etti.

 

Toplantı sonunda habercilere konuşan Adalet ve Yenilik Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili Adayı Mümün Uluç, Türk kökenli seçmenlerin sandığa gitmelerini ve BİG Partisi’ni tercih etmeleri çağrısında bulundu.