'Alkollüydüm, kafam güzeldi, hevesim vardı"

'Alkollüydüm, kafam güzeldi, hevesim vardı"
11 Ağustos 2013 09:15

Adana’da çaldığı arabayla 2 araca çarptıktan sonra kaçıp, polisin takibiyle yakalanan hırsızlık zanlısı 20 yaşındaki Murat T, “Alkollüydüm, kafam güzeldi, hevesim vardı, çalma amacım yoktu, anahtar üzerindeydi, arabayı aldım.” dedi.

Olay, dün sabah saatlerinde Merkez Çukurova İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, inşaatta çalışan Murat M., 01 KT 161 plakalı otomobilini üzerinde anahtarını bırakarak oturduğu apartmanın otoparkına bığrakıp, evine çıktı. Poliste hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı bulunan ve ehliyeti olmayan Murat T., anahtarı üzerinde olan otomobili alarak kaçtı.

Hırsızlık anı da güvenlik kamerasına takıldı. Otomobili yerinde göremeyen apartmanın kapıcısı ise önce güvenlik kamerası görüntülerine bakıp sonra da, otomobil sahibi Murat M.’ye ve polislere hırsızlık olayını bildirdi.

POLİSLERİ GÖRÜNCE KAÇTI

Yalnız başına çaldığı araçla bir süre gezen ve Fuzuli Caddesi’ne giren Murat T., seyir halindeki 2 araca çarpıp, durdu. Kazada çok hafif yaralanan Murat T’ye, olay yerine gelen ambulanstaki görevliler ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerine gelen polisleri gören Murat T. ise yakalanacağını anlayıp, kaçtı.

Kazaya karışan araçla ilgili araştırma yapan trafik ekipleri, otomobilin çalındığını saptadı. Hırsızlık olayını araştıran Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerasından hırsızlık zanlısının çok sayıda kaydı bulunan Murat T. olduğunu belirledi. Polisler, zanlıyı saklandığı evde yakaladı.

‘HEVES ve HEYECAN VARDI’

Emniyetteki sorgusunda suçunu kabul eden Murat T. adliyeye sevk edilirken, kendisini görüntüleyen gazetecilere konuştu. Otomobili çalmak için almadığını öne süren Murat T., “Alkollüydüm, kafam güzeldi, hevesim vardı, çalma amacım yoktu, anahtar üzerindeydi, arabayı aldım. Dengemi sağlayamadım. Kaza yaptım. Heves vardı, heyecan vardı. Kapısı açıktı. Anahtar vardı. Bir hevesle aldım. Tek başıma gezdim. Araba sürmesini bilmiyordum. Ehliyetim yok.” diye konuştu.