'Alınan karar emsal teşkil ediyor'

'Alınan karar emsal teşkil ediyor'
14 Ocak 2013 15:26

CHP Şişli Belediye Meclisi Üyesi Dursun Çaltı, Ali Sami Yen Stadı arsasının imar planı için yürütmeyi durdurma kararı çıkaran davanın ardından, yan parseldeki Likör Fabrikası arsasının yeni planı için de yürütmeyi durdurma istemiyle mahkemeye gitti.

 


H&H ÖZEL

 

Konuyla ilgili ulaştığımız Dursun Çaltı, H&H‘ye açıklamalarda bulundu.

 

“Bilindiği üzere artık sivil toplum kuruluşları devletin kararlarıyla ilgili Bölge İdare Mahkemesi’ne başvururak mahkeme açabiliyorlardı. Bizde Ali Sami Yen ve yanındaki Likör fabrikasının yerine yapılması planlanan, yeşil alanı katledecek projeler için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduk” diyen Çaltı sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak Bölge İdare Mahkemesi dosyaların kapağını dahi açmadan, ‘Davacının menfaati söz konusu değil’ diyerek otomatik olarak reddediyordu. Bizde alınan bu karar sonrası Danıştay’a başvurduk ve emsal bir karar aldık.”

 

 

 

 

Danıştay’ın, Bölge İdare Mahkemesi’ne “Yurttaşa menfaatin yok diyemezsin. Bu davalar kamu adına açılan davalardır” diyerek karşı çıktığını belirten Çaltı, karardan memnun olduklarını ve bu yolda ilerleyeceklerini bildirdi.