Ali İsmail’in katilinden iğrenç savunma!

Ali İsmail’in katilinden iğrenç savunma!
22 Ağustos 2013 10:24

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polisin ve polisin talimatıyla hareket eden saldırganların darbeleriyle hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasında şimdi de polisin savunması ortaya çıktı.

 

Polis Mevlüt Saldoğan, “Zaten ayağım ağrıyordu, o yüzden şiddetli tekme atmadığımı düşünüyorum…” dedi.

Vatan’dan Kemal Göktaş’ın haberine göre, “Kasten öldürme” suçundan 1’i polis 5 kişi tutuklanırken, soruşturma dosyasındaki ifadelerde fırın sahibi ve çalışanları, polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın “yakalayın” demesi üzerine Ali İsmail Korkmaz’ı yakaladıklarını ve amaçlarının “polise yardım etmek” olduğunu söyledi.

 

Zaten ayağım ağrıyordu…

 

Polis Saldoğan ise, yoldaki 3-4 kişinin bir kişiyi vurarak yere düşüdüğünü, kendisinin ise olay yerine giderek şahısların kenara çekilmesini istediğini anlattı. Saldoğan, sonrasında, “Ben yürürken bu şahsın ‘Hepiniz …’ diye küfür ettiğini duydum. Uzerine üzerine gidip ‘Niye küfür ediyorsun, kalk git lan’ diyerek uzaklaşmasını istedim. Kendisine bir veya iki tekme attım. Tahminimce karın boşluğuna doğru atmıştım. Zaten ayağım ağrıyordu, o yüzden şiddetli tekme atmadığımı düşünüyorum…”

 

‘Defetmek istemiş!

 

Polis Saldoğan’ın avukatlarının tutuklamaya ilişkin karar veren Eskişehir 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki savunmalarında ise olayda dayak yiyen kişinin ölen Ali İsmail Korkmaz olduğuna dair kesin bir bilgi olmadığını ileri sürdükleri öğrenildi. Avukatlar Yahya Ünaldı ve Hasan Kanatlı’nın savunmalarında “Dayak yiyen kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunun kabülü halinde dahi müvekkilim kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Küfür eden şahsı defetmek maksadıyla tekme atmıştır” dediği tutanaklara geçti.

 

Habersol.org.tr