Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı Selin Dağlar:olayda delillerin karartılması konusunda ciddi kuşkularım var

Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı Selin Dağlar:olayda delillerin karartılması konusunda ciddi kuşkularım var
11 Temmuz 2013 17:50

Ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın avukatı Selin Dağlar, olayda delillerin karartılması konusunda ciddi kuşkularının olduğunu söyledi.

Ali İsmail Korkmaz ile en son konuşan kişilerden birinin kendisi olduğunu belirten avukat Selin Dağlar, ölen gencin konuşma güçlüğü çektiğini belirterek şunları söyledi

Ali olaydan sonra hastaneye gitmiş. Daha sonra onu karakola yönlendirmişler. O sırada benimle temasa geçildi. Ben de Ali’nin bulunduğu Odunpazarı Polis Merkezi’ne gittim.
Benimle buluştuğunda tam olarak olayı hatırlamıyordu, konuşma zorluğu çekiyordu. Ancak bana gelme noktasına kadar arkadaşlarıyla yaptığı diyalogdan ki, onların tanık olarak ifadesine başvuruldu savcılık tarafından. Copla dövüldüğü, polisler tarafından darp ve sivil vatandaşlar tarafından darp edildiği şeklinde Ali İsmail’in söylemleri olmuş kendilerine. Bu şekilde tanıkların beyanları var dosyada. Artı dosyada bir tanık var, Olayı bizzat birebir gördüğüne dair anlatımları olan. Ellerinde cop olan şahısların, sivil kıyafetli polislerin ve sivil vatandaşların darp ettiğini söylüyor. Ali benimle birlikte polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde ise 4-5 kişinin kendisine saldırdığını, sivil giysili olduklarını beyan etti. Ama konuşmada zorluk çekiyordu ve ters giden bir şeyler olduğu belliydi. Acilen hastaneye götürülmesi gerektiğini belirttim. Ali, yanındaki kuzeniyle birlikte Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Orada beyin kanaması teşhisi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Olay yerine yakın işyerlerinin 3 yerinin güvenlik kamerasına bağlı bilgisayar hard diskleri incelendi, ikisi boş çıktı. Birinin ise 18-20 dakikalık bölümünün olmadığı tesbit edildi. Bir CD ise açılmadı. Delillerin karartılması konusunda ciddi kuşkularımız var.