Ali İsmail Korkmaz davasında yeni gelişme

Ali İsmail Korkmaz davasında yeni gelişme
5 Eylül 2013 13:02

Eskişehir’de, Gezi Parkı eylemlerinde uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak dosya tekrar eski savcı Hakan Ali Erkan’a verildi.

 

Erkan’ın adli tatil nedeniyle geçici olarak görevlendirilen savcı Hasan Gönen’den 1 Eylül tarihi itibariyle dosyayı tekrar devraldığı açıklandı.Alınan bilgilere göre Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasındaki adli tatil nedeniyle, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünü soruşturan cumhuriyet savcısı Hakan Ali Erkan’ın yerine, 20 Temmuz’dan itibaren geçici olarak savcı Hasan Gönen’i görevlendirdi.

 

ADLİ TATİL NEDENİYLE GÖREVİ DEVRETMİŞTİ

 

Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen’in adli tatilin bittiği 1 Eylül 2013 tarihine kadar Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili soruşturmayı geçici olarak yürüttü. Savcı Hakan Ali Erkan yeni adli yılın başladığı 1 Eylül tarihinden itibaren tekrar dosyayı geri aldı.

 

İDDİANAME HENÜZ TAMAMLANMADI

 

Savcı Hakan Ali Erkan’ın Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak iddianame hazırlıklarını sürdürdüğü, iddianamenin henüz tamamlanmadığını belirtildi.

 

TÜBİTAK’TANYANIT BEKLENİYOR

 

Cumhuriyet Savcısı Erkan’ın, iddianameyi tamamlamak için silinip jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını’nın fırının kamerası görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının belirlenmesi için bir kopyasınının gönderildiği TÜBİTAK’tan gelecek raporu beklendiği öğrenildi.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İLE YARGILANACAKLAR

 

Savcılık yetkilileri Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayının tutuklu sanıkları polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar’ın iddianame hazırlandıktan sonra hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ağır ceza mahkemesinde ömür boyu hapis istemiyle dava açılacağını belirtti.