Ali İsmail için 2 saatlik oturma eylemi

Ali İsmail için 2 saatlik oturma eylemi
15 Ağustos 2013 20:11

Eskişehir Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünden sorumlu olan herkesin yargılanmasını istedi.Adalet Sarayı önünde saat 16.00’da toplanan grup, Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz için 2 saatlik oturma eylemi yaptı. ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ ve ‘Katiller halka hesap verecek’ sloganı atan grup adına basın açıklamasını Çiler Kayabaşı okudu. Kayabaşı, Ali İsmail Korkmaz için her hafta perşembe günü adalet sarayı önünde 2 saat süreyle oturma eylemi yaptıklarını belirtti.

Ali İsmail Korkmaz için göstermelik yargılama değil adalet istediklerini söyleyen Çiler Kayabaşı şunları kaydetti: “Ali İsmail Korkmaz 19 yaşında bir üniversite öğrencisiydi. Gezi Parkı’na yapılan saldırıyı protesto etmek için AKP İl binasına yürüme kararı alan Eskişehir halkı ve öğrenci gençliğiyle birlikte 2 Haziran akşamı yürüyüş kortejindeydi. Polislerin yürüyüşe izin vermemesi ve gaz bombalarıyla, tazyikli suyla saldırması sonucunda ara sokaklara girdi ve burada pusuya yatmış sivil ve üniformalılar tarafından öldüresiye dövüldü. O gece aldığı darbelerden dolayı geçirdiği beyin kanaması sonucunda 10 Temmuz günü yaşamını yitirdi. Bizler Ali İsmail’in öldüresiye dövüldüğü o günden bu yana sorumluların, katillerin yargılanması için Ali İsmail davasının takipçisi olacağımızı söyledik. Ali’nin dövüldüğü günden bu yana biri polis 5 kişi tutuklandı. Ali İsmail’in katili sadece orada bulunan sivil polisler değildir. Saldırı emrini veren emniyet amirleri, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ‘Polise emri ben verdim’ diyen Tayyip Erdoğan’dır. Göstermelik yargılama değil adalet istiyoruz. Fırının görüntüleri nasıl geri getirildiyse otelin görüntüleri de getirilsin. O gece orada bulunan bütün sivil polisler ve bütün sorumlular yargılansın.”

Gruptakiler çeşitli sloganlar atıp 2 saatlik oturma eylemini tamamladıktan sonra Eskişehir Adalet Sarayı önünden ayrıldı.