Alev-i gibi yanmak isterdim Pir’in düşlerinde, kavrulmak Metin Altıok’un dizelerinde

Alev-i gibi yanmak isterdim Pir’in düşlerinde, kavrulmak Metin Altıok’un dizelerinde
4 Temmuz 2019 08:00

Sivas Madımak Oteli kalabalıklarca çevrildiğinde, canlı yayındaydı TVler. Tüm bürokrasi canlım canlı, ne yapıldığını görüyordu dinciler tarafından. Siyaset ne yapılmadığını görüyordu bürokrasi tarafından. Bizler her ikisini de görüyor ve kahroluyorduk.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Aziz Nesin otelden çıkarılırken, itfaiye merdiveninde bile tartaklanıyordu. Asker, polis, vali, başbakan, yardımcısı, cumhurbaşkanı seyrediyordu. Biz bile biliyorduk ki, insanlar yanıyordu ama siyaset ve bürokrasi kılını kıpırdatmıyordu.

 

 

Ben GATA’da son sınıf öğrencisiydim. Aydınların hepsi için çok kaygılıydım ama biri için daha çok kaygılıydım. Çünkü o, yıllar evvel bir şiirinde, “ateşimi yakan bulunur elbet, zonguldakta, sivasta” minvalinde sözler söylemişti olacakları biliyor gibi… Adam gibi adamdı, söz üstadı, duygu harmancısıydı. Duyguları harmanlar, sözlerle yüreğinin hasatını yapardı. En güzel ürünleri bizim için toplar, bizim için koyardı yüreğinin vitrinine… Metin Altıok’tu onun adı. Yanmış bedeni GATA yanık bölümüne geldiğinde gördüm onu son kez ve yüreğimde kalan yanık, o günden hatıradır bana, acı ve öfke dolu…

 

 

Ah aleviler, siz nasıl bir grupsunuz ki, onca yaşanmışlığa rağmen, Gazi’den, Maraş’a,Çorum’dan Sivas’a, Pir Sultan’dan, Metin Altıok’a, yakıldınız, öldürüldünüz ama hala ülkeye sevgiyle hizmet ediyor ve gelecek güzel günlere inanıyorsunuz. İnanın lütfen, hep inanın bu ülke ve geleceğine çünkü siz olmazsanız yok olur bu Cumhuriyet, bölüşülür topraklarımız, tümüyle yakılır vatanımız.

 

 

Bir mezhebim olsaydı eğer, Alevi olsun isterdim canı gönülden. ALEV-İ gibi yanmak isterdim Pir’in düşlerinde, kavrulmak Metin Altıok’un dizelerinde…

 

 

Sivas deyince artık aklımda madımak var, yangın var. Yangın deyince aklımda Metin Altıok…

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…