AKUT Ankara ekibi Kastamonu’da görev başında!

AKUT Ankara ekibi Kastamonu’da görev başında!
12 Ağustos 2021 11:06

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, bir önceki sel felaketinde, Ege ve Akdeniz’deki yangınlarda olduğu gibi, Karadeniz bölgesinde yeniden operasyonlarına başladı. AKUT Ankara ekibi de 12 gönüllüsüyle 11 Ağustos’ta, Kastamonu Bozkurt’ta meydana gelen sel felaketine yardıma koştu.

 

 
Gece sularında Bozkurt’a ulaşan AKUT Ankara ekibi, vakit kaybetmeden arama-kurtarma ve tahliye çalışmalarına başladı. Ayrıca AKUT Ankara ekibinin, termal drone biriminin de Ege ve Akdeniz yangınlarında olduğu gibi yine görev başında olduğu bildirildi.

 

 

Edinilen bilgiye göre AKUT Ankara ekibinin yanı sıra Rize ekibinden 10 kişi, Kocaeli ekibinden 8 kişi, İstanbul ekibinden 11 kişi, olmak üzere, toplam 41 gönüllüsüyle Kastamonu-Bozkurt’ta ve Giresun ekibinden 5 gönüllüsüyle Sinop-Ayancık’ta arama kurtarma ve diğer bütün gerekli operasyonlara devam ediyor. AKUT, sel bölgesinde yaptığı operasyonlarda şu ana kadar 79 insan ve 3 hayvanın tahliyesini gerçekleştirdi.

 

 

AKUT Yönetim Kurulu 2. Başkanı ve Ankara Ekip Lideri Mehmet Murat Boz yaptığı açıklamada: “Ne yazık ki Karadeniz bölgemizde daha üzerinden bir ay geçmeden yeni bir sel felaketi yaşandı. Kastamonu’da 5 ve, Bartın’da 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. AKUT Ankara ekibi olarak Kastamonu bölgesine yakınlığımız sebebiyle bölgeye ilk varan ekiplerdendik. 9 arama-kurtarma gönüllümüz ve 3 kişiden oluşan termal drone’lu arama ekibimizle arama-kurtarma ve tahliye çalışmalarına devam ediyoruz. AKUT Ankara, İstanbul, Kocaeli, Rize ve Giresun ekiplerimizce şu ana kadar 79 vatandaşımızın ve 3 hayvanın tahliyesini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı bir an önce güvenli alanlara ulaştırmak ve can kaybının artmaması en büyük temennimiz.” dedi.

 

 

 


r1

r2

r3

r4

r5

r6

r7

r8

r9

r10

r11

r12

r13

r14

r15

r16