‘Akşener’in masadan kalkması AK Partilileri ne kadar memnun ettiyse dönmesi de o kadar hayal kırıklığına yol açmış görünüyor’

‘Akşener’in masadan kalkması AK Partilileri ne kadar memnun ettiyse dönmesi de o kadar hayal kırıklığına yol açmış görünüyor’
7 Mart 2023 08:15

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak ortay aday olarak ilan edildiğini, ancak öncesinde Meral Akşener’in masaya yeniden dönmesi için gizli bir diplomasi süreci yaşandığını kaydetti.

 

 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin formül içine konulmasının mimarının CHP’nin hukuk ekibi ile Meclis Grubu olduğunu belirten Yetkin, “Ortaya çıkan öneri, İmamoğlu ve Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’nun müstakbel cumhurbaşkanı yardımcıları olarak ilan edilmesiydi. Ama bu öneri Akşener tarafından dönüş şartı gibi ilan edilecekti. Nitekim öyle de oldu” ifadelerini kullandı.
Seçime 68 gün kaldığını hatırlatan Yetkin yazısını şu ifadelerle noktaladı, “Akşener’in masadan kalkması AK Partilileri ne kadar memnun ettiyse dönmesi de o kadar hayal kırıklığına yol açmış görünüyor. Muhalefet ise Akşener’in masayı terk etmeden önceki halinden moral açısından daha güçlü görünüyor. Önemli olan içeride çıkabilecek sorunlara fazla dalıp takılmadan bu avantajı korumaları.”

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır…