Akşener’den Erdoğan’a: Sabah söylediğini akşam yalanlayan, 11 maaşlı kifayetsiz danışmanlarının elinde…

Akşener’den Erdoğan’a: Sabah söylediğini akşam yalanlayan, 11 maaşlı kifayetsiz danışmanlarının elinde…
7 Temmuz 2021 10:49

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

 

 

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 
“Milletimizin iktidarı denetleme görevi verdiği bizler bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizin sorunlarından işsiz vatandaşlarımıza, çiftçilerimizden emeklilerimize herkese kadar her bir vatandaşımızın iktidar karşısında hakkını hukukunu savunmaya, milletimizin gerçeklerini iktidara göstermeye çalışıyoruz. Son dönemde bu sorunlara Sayın Erdoğan’ın ruh hali de eklenmiş bulunuyor. Sabah söylediğini akşam yalanlayan, 11 maaşlı kifayetsiz danışmanlarının elinde adeta oyuncak olan, ülkemizi de her fırsatta uluslararası mecrada mahcup eden bir garip ruh haliyle karşı karşıyayız. Son yansımasını aşı meselesinde yaşadık. Bu defa da çıktık aziz milletimizin gözünün içine baka baka Avrupa ülkelerinde Koronavirüs aşıları ücretli dedi. Sayın Erdoğan düştüğü gülünç durumdan hiç utanmadı. ”

“Sayın Erdoğan aslında vatandaşına kim parayla satıyorsun iliyor muşu? Sen sen! Hem de bunu aklınca çaktırmadan yapıyorsun. Tahsilata insanlarımız 2. Doz aşısını olmadan başlıyorsun. Önce doğalgaza ardından elektriğe zam yaptın. Pandemi döneminde doğal ihtiyaçlara senden başka zam yapan hükümet başkanı var mı? Bir etrafına bak, bak da utan!”

 

 

“Biri bana partili Cumhurbaşkanlığı sistemi nedir diye sorsa zamdır, milletini yoksulluğa mahkum etmektir derim.”

“Milletimiz porsiyonlarını küçültmek zorunda. Bu arkadaş yeni sarayında sefa sürebilir, her gün 8.6 milyon lira saraya para harcayabilir.”

“Erdoğan kendi nefsinde yaşamadığını milletimizin yapmasını istiyor.”

“Erdoğan’ın yerinde olsam bizimle konuşanların ne dediğini dikkatle kendim incelerim. Ve durumun kendileri açısından ne kadar vahim olduğunu görürüm.”

 

 

Erdoğan’a: Milletimizin feryatları o duvarlardan geri dönüyor, gittiğin yol yol değil

 
“Tatlıcı dükkânında çalışan bir genç kadın; ‘Yasak kalktı işten çıkarmalar başladı ben üniversite mezunuyum bir tekstil firmasında çalıyorum. KPSS’den 81 puan almama rağmen atamam yapılmadı mecburum çalışmaya. Şimdi de işten atıldım.’ Cep telefonuna gelen mesajı gösterdi. Adres verilmiş bir avukatın, arabulucu olarak. İşten ayrılma şartlarını konuşacaksınız diye. Bir başka market sahibi diyor ki ‘Faturaları ödemek için bile kredi çektim.’ Sayın Erdoğan bunlar Türkiye’nin gerçekleri. Gerçeklerin farkında var artık. O duvar var ya o duvar o duvar senin sarayının duvarları. Milletimizin feryatları o duvarlardan geri dönüyor. Gittiğin yol yol değil .Ya o yoldan döneceksin yad a ilk seçimde tıpış tıpış gideceksin.”

 

 

“Buradan iktidara sesleniyorum gelin tütün üreticimizi cezaevine değil tarlalara gönderelim”

 
“Bu iktidar millete sırtını dönmüş, milletimize verebileceği hiçbir şey kalmamış. Tütün meselesi çok önemli. Böylesine önemli bir konuda bir kanun değişikliği yaptılar yönetmeliğini bil 3 yılda çıkarabildiler. Şimdi de üreticilere 6 ay içinde kooperatiflerinizi kurun. Sayın Erdoğan sen farkında olmayabilirsin ama Kovid diye bir bela var. Viyadük açılışlarında pandemi seni teğet geçmiş olabilir ama üreticilerimiz salgında bin türlü zorlukla mücadele etti. Şimdi utanmadan diyorsun ki süreç 1 Temmuz’da başladı hepinizi yakarım. Böyle vefasızlık olmaz. Sen memleketin sokaklarını bilmiyorsun ama ben sana söyleyeyim, bu millet seni o sandıkta öyle bir yakacak ki şaşacaksın. Buradan iktidara sesleniyorum gelin tütün üreticimizi cezaevine değil tarlalara gönderelim.”