Akşener’den Erdoğan’a: Masal anlatmayı bırak!

Akşener’den Erdoğan’a: Masal anlatmayı bırak!
20 Nisan 2022 11:00

İYİ Parti lideri Meral Akşener, haftalık grup toplantısında hükümete yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Bay Kriz’ diye hitap eden Akşener,” Bugünün sorunlarını çöz. Biz o sorunları bundan 11 yıl önce de dinledik. Hedef 2023’tü değil mi? Neler vadediyordun neler. Sonunda ne oldu? 2023 hedefleri yalan oldu. Tutturamadı ama Saray yapacağım dememişti, onu gerçekleştirdi. Milletimiz artık bu masalları yemiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

 

 

Akşener’in konuşmasından satır başları:

 

 

*Orhangazi’de infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste uzaktan kumandayla, el yapımı bomba olduğunu öğrendik. Patlama sonucu bir şehidimiz, dört yaralımız var.

*Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum.

*Balıkesir’imiz için büyük önemi olan bir konuya değinmek istiyorum. Türk Ocaklarımız Balıkesir için istiklal madalyası başvurusu yapmıştı.

*Ben de Kurtuluş Mücadelesi zaferimizin 100. yılında istiklal madalyasının Balıkesir’e çok yakışacağını düşünüyorum. İYİ Parti olarak desteğimizi iletiyorum. Bay Kriz’in konuşmaya doyamadığı bir konuyu daha geride bıraktık.

*Kendisi beceriksizliklerinin üstünü örtmek için sürekli olarak konuyu geçmişe getirip, dikkat dağıtıp gündem saptırırdı.

*Enflasyon son 20 yılın zirvesini gördü. ‘Faiz sebep enflasyon sonuç’ teorisi ellerinde patladı.

* Türkiye Ekonomi Modeli dedikleri sözüm ona model de tüm bunlara tüy dikti. Bay Kriz’in Hisseli Harikalar Kumpanyası’na inanan kalmadı.

 

 

“YAKINDA KAHVE FALI DA BAKMAYA BAŞLARSA HİÇ ŞAŞIRMAYIN”

 

 

*2023’e 8 ay kalmış ama bu arkadaş 20 yılda yapamadıklarını 8 ayda yapacaklarını iddia etmeye başladı.

*Yetmedi 2053, 2071’den bahsetti. Yakında kahve falı da bakmaya başlarsa hiç şaşırmayın. Eğer Türkiye’ye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan ilk önce bugünün sorunları çöz.

*Biz o sözleri bundan 11 yıl önce de dinledik. ‘Büyük Türkiye, Büyük Güç, Hedef 2023’dü değil mi? Hey gidi hey. 2023 için neler vaat ediyordun neler.

*Danışmanlarının elinde oyuncak olanlara artık kimse inanmıyor.

*2023’e 8 ay kala bugünün Türkiye’sinde milletimiz ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor, domatesi, biberi taneyle alıyor. Evinde battaniyeye sarılıp oturuyor.

*Buğday ithal ettiği için belediyeler vatandaşa ekmek karnesi dağıtıyor. İktidarın küçük ortağı askıda ekmek projesi başlatıyor.