‘Akşener tarih olmaya doğru bir adım attı’

‘Akşener tarih olmaya doğru bir adım attı’
4 Mart 2023 08:03

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Akşener, İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili kararını basın toplantısıyla açıkladı. Akşener, adaylık için ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

 

 

 

Halk Tv Canlı yayınına katılan Mehmet Tezkan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarını değerlendirdi. Halk TV canlı yayınında konuşan Mehmet Tezkan’ın ifadeleri şöyle:

“İYİ Parti’nin yapısına baktığımız zaman büyük bir çoğunluğu MHP’den geldi. O taban CHP’ye hep karşıydı. Akşener bu tabanı kırmak istiyordu. Partisini merkeze çekmeye çalışıyordu. ANAP, DYP gibi bir parti olmaya çalışıyordu. Fakat bugün gördüm ki bunu başaramamış. Ve teslim oldu.

‘Diyor ki tarih mi yazacağız, tarih mi olacağız?’ Galiba tarih olmaya doğru bir adım attı. Masadan kalktı.
Bahçeli mi konuşuyor, Akşener mi konuşuyor anlayamadım. Bahçeli’nin üslubuyla konuşmaya başlayınca dedim ki bu iş kötüye gidiyor. Masadan kalkmayacağına söz vermişti, bu sözünün arkasında sonuna kadar durmalı.

 

Kaç açıklamada masadan kalkmayacağım dedi. Onun dışında dünkü metinde imzası var. Kurullarıma bilgi vereceğim diyor. Bu çok önemli. İYİ Parti’nin bir tarafı ülkücü. Bir tarafta CHP karşıtlığı var. Aynen Bahçeli’nin kafasındaki bir yapı şu anda bence İYİ Parti’ye hakim olma yolunda.”