Akşener: Oyunbozanlık yapmaya kalkışabilirler

Akşener: Oyunbozanlık yapmaya kalkışabilirler
20 Mayıs 2022 20:28

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV canlı yayınında gündemdeki gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de Liderler Özel programında Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın sorularını yanıtladı.

 

 

Akşener’in açıklamaları şöyle:

 

“Sopalı seçimleri isteseler de hayata geçiremezler. İstenir ancak bugünün Türkiye’sinde isteseler de bu milletin iradesi karşısında bunu gerçekleştiremezler. Bunu İstanbul seçimlerinde denediler, Osmanlı tokadını çift yediler.

Gitmemek için her türlü oyunbozanlığı yapmaya kalkışabilirler. Tüm hile ve hurdalar sandık başında yapılır. 27 yıldır şahitleriz biz. Sandığı iyi korursanız, başından ayrılmazsanız, ıslak imzalı tutanağı alıncaya kadar görevi yerine getirirseniz, bunun sonucunu tartışamazsınız.

Cirleklik yapma derler Anadolu’da. Oyunbozanlık demektir. Bir de zır zır ağlama anlamında söylenir. Bunlar yapılabilinir. Bu iktidar bunlara tebessüm eder. Bize düşen bunları boşa çıkarmaktır.

 

 

“SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSU”

 
6 masadaki tüm partiler çalışıyor. Seçim ve sandık güvenliği için komisyon kuruldu. Siyasi partilerin eğittiği insanlar var. Sandık başkanları açısından eksiğimiz var ama özellikle büyükşehirleri hızla tamamlıyoruz.

Bizim insanımızın eksik kaldığı yerlerde diğer partilerin unsurları da yardım edecek. 6 partiyiz, sandığa tek kişi yerine 3 kişi koyacağız.

 

ANKETLER VE OY ORANI
Özel bir çalışma yapmadığımız 7 şirkete aboneyiz. Abone olduğumuz şirketlerin ortalaması Nisan ayı için yüzde 18. Haziran sonu yüzde 20’yi net göreceğiz