Akşener: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda bir problem yok!

Akşener: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda bir problem yok!
26 Ağustos 2022 06:37

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, “O masadan hakikaten oy birliğiyle bir aday çıkar” dedi. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ise “Aday olma konusunda bir problem yok” ifadelerini kullandı.

 

 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçtğimiz gün katıldığı bir canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında ‘güçlü bir ihtimal olabilir’ diye yanıt vermişti. İyi Parti lideri Akşener de bugün 6’lı masanın cumhurbaşkan adayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için “Güçlü bir ihtimal” sözlerini değerlendiren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Elbette. Şöyle bir durum var fikri takip önemli. 6 genel başkanın bulunduğu masanın Cumhurbaşkanı’nı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu. İkincisi o masanın seçeceği Cumhurbaşkanı adayının nasıl birisi olması gerektiğini de birçok defalar kamuoyuyla paylaştı.

İyi Parti’nin Genel Başkanı olarak o özelliklerin hepsini doğru bulduğum için aynı fikirde olduğumu söyledim. Elbette aday olma konusunda bir problem yok Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere.”

Akşener, “Henüz biz adaylığa dair hiçbir şey konuşmadık. İsimler bazında konuşmadık, ilkeler bazında konuşuyoruz” diye ekledi. Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

* “Altı birbirinden farklı gelenekten gelen siyasi geleneğin genel başkanlarının bir araya gelip farklılıklarına saygı duymayı, müştereklerini çoğaltmayı ve öğrendiği bir masa orası. Bunun o kadar büyük bir kıymeti var ki. Bunun doğru anlaşılması halinde o masadan hakikaten oy birliğiyle bir aday çıkar. Biz bunu yazdık da, samimiyetle söylüyorum.”