Akşener: FETÖ taktiği diyerek hafifletmeye çalışmak bir İçişleri Bakanı’na yaışmaz

Akşener: FETÖ taktiği diyerek hafifletmeye çalışmak bir İçişleri Bakanı’na yaışmaz
13 Ekim 2021 20:41

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi cinayetler kaygım var’ sözlerine ilişkin açıklamada bulunarak, “Erdoğan başbakanken suyunun zehirli olduğu iddiaları ortaya atılmıştı ve çok üzülmüştük. O zehirleme iddiasında olanların kim olduğunu öğrenemedik, demek ki böyle şeyler oluyor” dedi. Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da çağrıda bulundu.

 

 

FETÖ TAKTİĞİ DİYEREK HAFİFLETMEYE ÇALIŞMAK BİR İÇİŞLERİ BAKANI’NA YAKIŞMAZ’

 

 
Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “siyasi cinayet” tartışması için “FETÖ taktiği” demesine tepki gösterdi. Akşener, “Erdoğan başbakanken suyunun zehirli olduğu iddiaları ortaya atılmıştı ve çok üzülmüştük. O zehirleme iddiasında olanların kim olduğunu öğrenemedik, demek ki böyle şeyler oluyor” dedi ve şunları aktardı:

 

 

“Soylu’nun ‘FETÖ taklitleri’ iddiasını nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum. Soylu’nun bir mülakatını okudum. PKK terör örgütünün bir genelgesini ele geçirdiklerini, bu genelgede İYİ Parti’nin, CHP’nin HDP’nin adının geçtiğini söylüyor. Ben, terör örgütleri üzerinde çalışmış bir hocayım. Terör örgütleri eskiden yazılı çizili iş bırakmazdı. Demek ki çözüm sürecinde PKK ile masaya oturulduğu için artık resmi yazılar yazılmaya başlanmış. Böyle bir belgenin tecrübeli bir İçişleri Bakanı tarafından açıklanması ayrı bir soru işaretidir. Çünkü istihbarat bilgisi açıklamaz, gereği yapılır. Türkiye’de devlet krizi olduğunu düşünüyorum. Bizi yönetenleri, ciddiyete davet ediyorum. Her bir cümleyi FETÖ üzerinden tanımlarsanız… Kılıçdaroğlu, bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı. Dolayısıyla kendisine ciddi oranda böyle duyumlar geliyordur. Ciddiye alınacak oranda geliyordur ki bunu kamuoyuyla paylaşmış. Bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcılarıdır. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak, ‘FETÖ taktiği’ diyerek hafifletmeye çalışmak bir içişleri bakanına yakışmaz. Ve FETÖ meselelerini de sulandırır. Devlet ciddiyetini de biz anlatmak zorundayız ya inanamıyorum Türkiye’nin haline.”