Akşener elinde süpürgeyle konuştu: Süpüreceğiz onları!

Akşener elinde süpürgeyle konuştu: Süpüreceğiz onları!
10 Mayıs 2023 17:23

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Çanakkale’de devam etti.

 

 

‘’TARİH YAZDINIZ SİZ!’’

 

 

Akşener konuşmasına; ‘’Çanakkale Geçilmez!’ dediniz, Çanakkale geçilemedi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Tarih yazdınız siz, tarihi değiştirdiniz siz. Siz Türk milletinin talihini ve tarihini değiştirdiniz. Bugün Çanakkale’de, tarihi şehrimizde; Cumhuriyetimizi kurduran şehirde, Atatürk’ümüzün evlatlarının şehrindeyiz…’’ sözleriyle Çanakkaleli vatandaşları selamlayarak başladı.

 

 

‘’KADINLARIN GİYİMİYLE, KUŞAMIYLA, HÂLİYLE, DAVRANIŞIYLA UĞRAŞMAKTAN BIKMADILAR!’’

 

 

Ak Parti iktidarı döneminde, kadınların hiç uğramadığı kadar hakarete uğradığının altını çizen Akşener; ‘’Bizi aşağılayan bir zihniyet iş başında. Bıkmadılar kadınların giyimiyle, kuşamıyla, hâliyle, davranışıyla uğraşmaktan. Şakalar bizim üzerimizden, hakaretler bizim üzerimizden.’’ diye konuştu.

 

 

‘’BİR KADINA KİM KÖTÜ DAVRANIRSA YANINA KÂR KALDI.’’

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul mitinginde Kılıçdaroğlu işaret edilerek açılan; ‘’Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider isteriz.’’ pankartına ilişkin Akşener; ‘’Sayın Kılıçdaroğlu’nun mutfaktan yaptığı videoları küçümsemek için, kötülemek için hakaret bile bizim üzerimizden yapılıyor. Çok önemli bir şey bu. Çok uzun yoldan bugüne gelindi. Çünkü bir kadına kim kötü davranırsa yanına kâr kaldı.’’ dedi.

 

 

‘’BU SÜPÜRGEYLE SÜPÜRECEĞİZ’’

 

 

Akşener’in konuşmasını çalı süpürgesiyle dinleyen vatandaşlardan Akşener bir vatandaşın çalı süpürgesini alarak; ‘’Bu süpürgeyle süpüreceğiz biz onları. Hem de nasıl süpüreceğiz görün bakın.’’ diyen Akşener, iktidar mensuplarının geçmişte kadınlara yönelik hakaretlerini hatırlattı.

 

 

‘’O PANKARTI ‘İNDİR ŞUNU AŞAĞIYA’ DİYEN BİR CUMHURBAŞKANI OLMADI.’’

 

 

Ak Parti’nin İstanbul mitinginde açılan pankarta ilişkin konuşmaya devam eden Akşener; ‘’Pis şakalar hep bizim üzerimizden. Ama bilmedikleri bir şey var. O mutfakta karılar değil, arılar çalışıyor. Biz çalışıyoruz. Ulan saygısızlar, sizi doğuran kim? Saygısız, ahlaksız herifler. O pankartı indirten bir irade olmadı orada. ‘İndir şunu aşağıya’ diyen bir Cumhurbaşkanı olmadı.’’ diye konuştu.

 

 

‘’BU SÜPÜRGELERİN UCUYLA HAYIRLISIYLA SÜPÜRECEĞİZ’’

 

 

Çalı süpürgesini tekrar eline alan Akşener; ‘’Özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu süpürgelerle, bakın sapını söylemiyorum ama ucuyla hayırlısıyla süpüreceğiz inşallah.’’ dedi.

 

 

‘’BUGÜN BİZİ YÖNETEN VE TEKRAR BU UCUBE SİSTEMİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN BÜYÜK GAYRET SARF EDEN BU İKTİDARIN BAŞINDAKİ MUHTEREM SİZLERE ‘İŞGALCİ DİYOR.’’

 

 

Hiçbir seçime bu kadar ağır hakaretlerle gidilmediğinin altını çizen Akşener; ‘’Hangi partiye oy verirse versin, her biri bu ülkenin şerefli vatandaşıdır. Ama bugün bizi yöneten ve tekrar bu ucube sistemi devam ettirmek için büyük gayret sarf eden bu iktidarın başındaki muhterem sizlere ‘işgalci diyorlar. Başka partilere oy verirseniz siz işgalci, darbeci oluyorsunuz. Daha vahimi var; ‘dinsiz, imansız, kitapsız’ oluyorsunuz.’’ dedi.

 

 

’’BU ALLAH’A ŞİRK KOŞMAKTIR.’’

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’dinsiz, imansız, kitapsız’’ sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bu şirktir, şirk. Allah’a şirk koşmaktır. La ilahe illallah Muhammed’in Resulullah diyen herkes Müslümandır. Ona ‘imansız, kitapsız, dinsiz’ diyemezsin. Dersen şirke girersin şirk koşarsın. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Bey ve arkadaşları ipin ucunu kaçırdı.’’ diye konuştu.

 

 

‘’ŞİMDİ DE MİLLİYETÇİLİK ÜZERİNDEN BİR TARTIYA KOYDULAR. BIKMADILAR HEPİMİZİ TARTMAYA.’’

 

 

Binali Yıldırım’ın sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Muhterem İstiklal Marşı’nı kâğıttan okuyamadı. Yani çakma milliyetçiler. Şimdi bunlar bir dönem hepimizi dini olarak iman metrelerde tartıya koymuşlardı. Şimdi de milliyetçilik üzerinden bir tartıya koydular. Bıkmadılar hepimizi tartmaya. Sürekli bir tartma hâli.’’ diye konuştu.

 

 

‘’HİÇBİR İŞ YAPMADAN YAN GELİP YATAN, PUDRA ŞEKERİ ÇEKEN TİPLER VAR. HARAM OLSUN, ZIKKIM OLSUN.’’

 

 

İktidar ve mensupları tarafından Millet İttifakı’nın her paydaşına ayrı ayrı yönelen iddialara ilişkin Akşener; ‘’Ama gelinen noktada bütün bunlar konuşulurken senin çocuğun işsiz. Buna karşılık 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan asalaklar var bu ülkede. Hiçbir iş yapmadan yan gelip yatan, pudra şekeri çeken tipler var. Haram olsun, zıkkım olsun. Yine aynı şeyi yapıyorlar. Bakın ben bunları konuşmayayım diye Mansur Bey, Kemal Bey, Ekrem Bey, diğer arkadaşlarımız bunları konuşmasın diye hepimizi bir şeyci yaptılar.’’ dedi.

 

 

‘’PKKLI OLAN FAİLİMEÇHULCÜ OLAMAZ. FAİLİ MEÇHULCÜ OLAN PKKLI OLAMAZ. GERÇEKTEN KAFAYI YEDİLER.’’

 

 

 

Kendisine yönelen; ‘’pkklı, failimeçhulcü’’ iddialarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Çok komik bir şey söyleyeceğim ben. Biliyor musunuz neymişim? Hem pkklıymışım hem de failimeçhulcü. Ya ikisi bir arada olmaz kardeşim. Pkklı olan failimeçhulcü olamaz. Failimeçhulcü olan pkklı olamaz. Gerçekten kafayı yediler ha. Ciddi söylüyorum.’’ diye konuştu.

 

 

‘’SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ VE AZMETTİRİCİLERİNİ BULUP HESABINI SORACAĞIZ. HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN.’’

 

 

Konuşması esnasında; ‘’Sinan Ateş’i unutmadık, unutturmayacağız.’’ yazılı pankarta karşılık veren Akşener; ‘’Sinan Ateş’in katillerini ve azmettiricilerini bulup hesabını soracağız orada hiç şüpheniz olmasın.’’ dedi.

 

 

‘’RECEP BEY ‘AİLESİ GİDİYOR GÖRÜŞMEYE. BİZİM MEHMET’ DEDİ. ‘BİZİM MEHMET’ KİM? APO’NUN KARDEŞİ’’

 

 

Millet İttifakı’nın seçimleri kazandığı takdirde terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı iddialarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Daha komiği Abdullah Öcalan’ı seçimi kazanırsak serbest bırakacakmışız. Yahu akrabasınız siz. Recep Bey dedi ki ‘Ailesi gidiyor görüşmeye. ‘Bizim Mehmet’ dedi. ‘Bizim Mehmet’ kim? Apo’nun kardeşi. Ya akraba olmuşlar bundan benim haberim yok. Yani nasıl bir pkklıysam artık bundan haberim yok bu akrabalıktan. Asıl meselenin konuşulmasını engellemek için pek çok bizi birbirimize kırdıran cümle kullanılıyor. Bunlara kulaklarınızı tıkayacaksınız.’’ dedi.

 

 

 

‘’KAFAYI YEDİLER’’

 
Süleyman Soylu’nun sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Asayişten sorumlu bir muhterem diyor ki biz eğer seçimi kazanırsak erkek erkeğe evliliği serbest bırakacakmışız. Dahası var sevgili kardeşim dahası var. Erkeklerle hayvanların evliliğini serbest bırakacakmışız. Ya kafayı yediler diyorum ben size, kafayı yediler.’’ dedi.

 

 

 

‘’SİZİN ALINLARINIZ KAPKARA BE KAPKARA HARAMZADELER!’’

 

 

Bekir Bozdağ’ın seçimlere yönelik konuşmasına ilişkin Akşener; ‘’Çanakkale’de besiciliği, tavuk yetiştiriciliğini, tarım üreticisini siz öldürdünüz be öldürdünüz. Çanakkale’nin gayrisafi millî hasıladan çok daha fazla imkân sağlanması gerekirken üreten bir şehir olmasına rağmen Çanakkale dibe vurmuş durumda. Şimdi böyle bir sistemde siz tertemiz alnından bahsediyorsunuz. Sizin alınlarınız kapkara be kapkara haramzadeler!’’ dedi.

 

 

 

‘’AK PARTİLİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM’’

 

 

Bu seçimlerin parlamenter sisteme geçiş için son seçim olduğunun altını çizen Akşener, Ak Parti seçmenine seslenerek; ‘’Ak Partili kardeşlerime sesleniyorum. Sayın Erdoğan’ı çok seviyor olabilirsiniz, çok saygı duyuyorum. Ak Parti’yi çok seviyor olabilirsiniz, saygı duyuyorum. Ama bu seçimde mutlaka İYİ Parti’ye ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin çünkü bu son seçim. Bu seçimden sonra sayın Erdoğan’ın son seçimi. Bu büyük güçle 5 sene sonra iş başına gelecek bir cumhurbaşkanının ve kadronun aynısı size karşı nasıl bir tavır alacak düşünün.’’ diye konuştu.

 

 

‘’BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E’’

 

 

Akşener konuşmasına; ‘’Biz bu seçimi alacağız değerli kardeşlerim, bu seçimi Millet İttifakı olarak alacağız. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacak ben de Başbakan olacağım. Dolayısıyla bir oy Kemal’e bir oy Meral’e!’’ dedi.

 

 

’’SEÇİMİ KAZANIR KAZANMAZ 100.000 ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ.’’

 

 

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Seçimi kazanır kazanmaz 100.000 öğretmen atayacağız. 11.000 köy okulunu yeniden açacağız Ziraat mühendisi, öğretmen ve veteriner tayin yapacağız. Ondan sonra o köyleri yeniden canlandıracağız.’’ dedi.

 

 

‘’GENÇLERİN KÖYLERE GİDİP ÜRETİM YAPABİLMESİ İÇİN SSK YA DA BAĞ-KUR PRİMİNİ BİZ ÖDEYECEĞİZ.’’

 

 

Tarıma yönelik vaatlerini açıklayan Akşener; ‘’Tarımda çalışan herkesin borçlarını yeniden yapılandıracağız. Bir yıl ödemesiz, bir yıl sadece faiz ödemesi 5 yıl ana para olmak üzere yeniden yapılandıracağız. Girdileri ucuzlatacağız. En az %20, %30, %50 oranında fazla olsa elektriğe, yeme, gübreye indirim yapacağız. En başında. Gençlerin köylere gidip üretim yapabilmesi için SSK ya da Bağ-Kur primini biz ödeyeceğiz.’’ dedi.

 

 

‘’BİLUMUM MAAŞLARI GERÇEK ENFLASYONA UYGUN HÂLE GETİRECEĞİZ’’

 

 

Vaatlerini anlatmaya devam eden Akşener; ‘’Dar gelirli ailelerin ev kadınlarına, 18-26 yaş grubundaki gençlerimize 2023’ün parasıyla 2.500 TL maaş bağlayacağız. TÜİK’in bugüne kadar kafadan attığı rakamları geriye doğru bakacağız, yeniden hesaplayacağız. Devlet memuru maaşı, işçi maaşı, asgari ücret, emekli maaşı, dul yetim maaşı gibi bilumum maaşları bu gerçek enflasyona uygun hâle getireceğiz. Emekliler biz seçimi alır almaz maaşlarında, hesaplarında 15 bin lira bulacaklar. Güle güle harcayın.’’ diye konuştu.

 

 

‘’BİTMEYEN YOLLARI, BİTMEYEN BARAJLARI, BİTMEYEN SULAMA KALANLARININ TAMAMINI BİR SENE İÇİNDE YERİNE GETİRECEĞİZ’’

 

 

 

Çanakkale özelinde vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Çanakkale’yi ülkenin en çok turist alan, doğa turizmi konusunda bir numaralı şehri hâline getireceğiz. Bitmeyen yolları, bitmeyen barajları, bitmeyen sulama kalanlarının tamamını bir sene içinde yerine getireceğiz.’’ dedi.

 

 

‘’CUMHURBAŞKANI KEMAL, BAŞBAKAN MERAL’’

 

 

Akşener konuşmasını; ‘’Bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e. Cumhurbaşkanı Kemal, Başbakan Meral’’ sözleriyle tamamladı.