AKP’ye polis şoku! Yerel seçimleri boykot edecekler!

AKP’ye polis şoku! Yerel seçimleri boykot edecekler!
21 Ağustos 2013 10:13

Polisten seçimde oy yok iddiası geldi.

 

Gezi olaylarında görev alan polisler, dağıtılan ikramiyelerde sorun yaşanmasının ardından özlük haklarında da yeni bir düzenleme yapılmamasını protesto için yerel seçimlerde boş oy kullanmaya hazırlanıyor.

MERT TAŞÇILAR Cumhuriyet

 

Polis eyleme hazırlanıyor

 

Gezi Parkı Direnişi’nde ‘destan yazan’ polisler, özlük haklarında hükümetin çalışma yapmaması üzerine ‘oy kullanmama’ kararı aldı.

Gezi Parkı Direnişi’nde sergiledikleri şiddeti “ara vermeden saatlerce görev yaptıkları” ifadeleri ile savunan polisler, özlük hakları konusunda çalışma yapılmadığı gerekçesiyle 2014’teki yerel seçimlerde oy kullanmayarak seçim boykotu yapmaya hazırlanıyor.

İnternet üzerinden yoğun bir örgütlenme çalışmasına giren polisler, seçimlerde boş oy kullanacak.

Oy pusulalarının üzerine “Bu bir polis oyudur” diye yazacaklar.

Gezi Parkı Direnişi’nin etkileri, Emniyet teşkilatında da sürüyor.

Haziran ayında yaşanan Gezi Parkı Direnişi olaylarında görev alan polisler, dağıtılacağı söz verilen ikramiyelerde sorun yaşanmasının ardından özlük haklarında da yeni bir düzenleme için çalışma başlatılmamasına tepki gösterdi.

İnternet üzerinden örgütlenen çok sayıda polis, forumlar aracılığıyla yaklaşan seçimlerde eylem yapmayı planladıklarını belirtti.

 

‘Geçersiz oy kullanalım’

 

Polislerin yerel seçim döneminde hazırlandıkları eylem kapsamında internette, “Polis özlük hakları (fazla mesai, 3600 gösterge, maaş, çalışma şartları ve ortamı, haftalık ve yıllık izinler, şark görevi, torpilsiz tayin vb…) düzeltilinceye kadar hiçbir partiye oy verilmemesi… İktidarda hangi parti varsa onun amblemi üzerine ‘Bu bir polis oyudur’ yazıp geçersiz oy kullanalım” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, “250 bin polis var ve her polis ailesinden 5-6 kişiye bu şekilde oy kullandırıp sesimizi duyurabiliriz. Hiçbir partiye kendimizi kullandırmayalım. Geçersiz oyların artması herkesin dikkatini çekecektir ve araştırılınca polise olan ilgi artacaktır. Bunu ilk seçimde uygulamaya geçirelim, haklarımızı alalım” ifadeleri de paylaşıldı.

Paylaşılan bu ifadeler çok sayıda polisten de destek gördü.

İsmini gizli tutan bir polis, internette paylaşılan bu sözlere, “Ben 11 yıl boyunca aynı yere oy kullanmış birisi olarak, bu kampanyaya varım… Bizdeki haksızlıklar başka nerede var bilemiyorum ama kamuoyunda bunların gündeme gelebilmesi için etkili bir yöntem” dedi.

 

‘Oylar dağıtılır’

 

Seçimlere yönelik bu radikal eylem hazırlığı teşkilatı böldü.

Bazı polisler ise boş oy atmanın yarar sağlamayacağını dile getirdi.

Boş oyların diğer partilere alacakları oy oranında dağıtılacağını anımsatan bir polis, şu ifadeleri paylaştı:

”Arkadaşlar bu tarz düşünceler, fikirler benim gözümde yanlış sonuç doğurabilecek davranışlardır. Bu tarz bir düşünceyi ilk gündeme getiren ve ardından bunu destekleyen arkadaşların gerçek düşüncesi umarım bu yönde değildir. Çünkü söylendiği gibi belli bir kamuoyu oluşturmak için yapılan bu hareket tam amacına ulaşmayabilir ve hatta tam tersi olabilir. Çünkü seçimde geçersiz olan ‘polis oyudur’ diye yazılan oylar ve kullanılmayan oylar seçim sonuçlarına göre diğer partilere aldıkları oy oranına göre dağıtılacak. Umarım herkes demek istediğimdeki ince ayrıntıyı çok iyi anlamıştır.”