AKP'ye oy veren CHPli Kim

AKP'ye oy veren CHPli Kim
20 Ocak 2012 09:17

CHP’de ‘2. Brütüs’ vakası..Akp’ye oy veren Chp’li kim

Belediye Başkanlığı koltuğunu geri alacağına kesin gözle bakan CHP; Gemlik’te ikinci kez hüsrana uğradı. 17 Mart 2011 tarihli toplantıda oluduğu gibi içten vurulan CHP, sayısal üstünlüğünü en çok oyu alanın kazanacağı son tura yansıtamayınca koltuğu yine AKP’ye teslim etti.

 

Hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Fatih Mehmet Güler’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Gemlik Balediye Başkanlık koltuğunu AKP’ye kapıran CHP, bugün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda 2. kez içten vuruldu. Başkanvekili seçimini gerçekleştirildiği toplantının ilk üç turunda AKP’ye 12-11 üstünlük sağlayan CHP adayı Necdet Ersoy, en çok oyu alanın kazandığı son turda koltuğu AKP adayı Refik Yılmaz’a kaptırdı. CHP şimdi , son turda AKP’ye oy veren ‘Brütüs’ü arıyor.

 
YILMAZ VE ERSOY YARIŞTI….

 

Gemlik Belediye Meclisi, bugün gerçekleştirtiği olağanüstü toplantıda yine hareketli anlara sahne oldu. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’in yolsuzluk soruşturmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından, AKP’li Refik Yılmaz’ın başkanvekili seçildiği, 17 Mart 2011 tarihli toplantıyı yok sayan mahkeme kararı gereği bugün başkanvekilliği seçimi yapıldı. 17 Mart toplantısında CHPli Muharrem Sarı ve MHP’den istifa ettikten sonra bağımsız kalan Mehmet Çelik’in desteğiyle başkanlık koltuğuna oturan AKP’li Refik Yılmaz ile CHP’li Necdet Ersoy, bugün yine başkanveklliği için yarıştı.

 
YOĞUN İLGİ VARDI…

 

Toplantı öncesinde konuşan CHP Belediye Başkanvekili adayı Necdet Ersoy, 17 Mart seçimlerinin değil, 27 Mart’ta yapılan ikinci  oturumdaki seçimlerin geçerli olduğunu ve bu toplantıya gerek olmaksızın, kendisinin belediye başkanvekili sayılması gerektiğini açıkladı. AK Parti adayı Refik Yılmaz’da, meclisin 15 gün içinde başkanını seçemezse fesih edilmesi gerektiğini belirterek, 17 Mart tarihli olağanüstü belediye meclisinin geçerli olduğunu bildirdi. Her iki taraf da konuşmaların zabıtlara geçmesini istedi.

 
MHP’li 2 üyeden birisi olan Ömer Kahraman’ın mazeret belirterek katılmadığı tarihi toplantı, Meclis 1. Başkanvekili Fikret Çolakoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis karar zabıtları ve İçişleri Bakanlığı’nın seçimleri yenileme önerisini içeren yazıyı okuyan Fikret Çolakoğlu, MHP’li Ömer Kahraman’ın mazeretini oyladı. Yoğun ilgi gören ve güvenlik önlemleri üst düzeyde olan toplantı, yasa gereği 4 turlu oylama ile yapıldı. 3’te 2 çoğunluğun arandığı birinci tur öncesinde CHP Necdet Ersoy’u, AK parti Refik Yılmaz’ı, MHP’de Suat Laçinok’u aday gösterdi.

 

 

 

YİNE İÇTEN VURULDU…

 
İlk iki turda CHP adayına 12, AK Parti adayına 11,  MHP adayına da 1 oy çıktı. Salt çoğunlğun(meclis üye tam sayasının yarıdan bir fazlası) gerektiği 3. turda da sonuç değişmedi. MHP adayı Kahraman’ın katılmadığı  bu turda da CHP’ye 12, AK Parti’ye 11 ve MHP’ye de 1 oy çıktı. En çok oyu alan adayın kazanacağı 4. turda CHP büyük bir şok yaşadı. Bu turda Refik Yılmaz 12, Necdet Ersoy ise 11 oy aldı. CHP, 17 Mart 2011’deki toplantının bir benzerini daha yaşadı. İkinci kez içten yıkılan CHP, geri alma kesin gözle baktığı koltuğu bir kez daha AKP’ye teslim etti.
 

PARTİLİLER:BULUN O SATILMIŞI…

 

Salonda şok ve gerginlik yaratan son tur oylama sonuçlarının ardından polisler ve zabıta ekipleri izleyicileri dışarı çıkardılar. Bazı CHP’liler, meclis üyelerine, ‘Satılmışlar’, ‘O satılmışı bize bulun’,  ‘Hepiniz istifa edin’ diye bağırdılar. Gerginlik kapı önünde de devam etti, ancak partililerin ve güvenlik kuvvetlerinin araya girmesiyle olaylar büyümeden yatıştırıldı.

Seçim sonrası konuşan Refik Yılmaz, hizmetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini vurgulayarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile oldukça uyumlu çalıştıklarını kaydetti.  Meclis üyelerine ve kendilerine dua eden tüm Gemliklilere teşekkür eden Yılmaz, hizmetlerin süreceğini sözlerine ekledi.

 
KİM İHANET ETTİ…

 

CHP Belediye Başkanvekili adayı Necdet Ersoy ise, yine içlerinden vurulduklarını ve konuşacak fazla bir şey olmadığını ifade ederek, ‘Maalesef satın alınan yine bizden çıktı’dedi. 27 Mart tarihli seçim kararında ısrar eden Necdet Ersoy, ‘Bu konuyu hukukçularımızla konuşacağız ve yine yargıya taşıyacağız’ dedi. CHP ilçe yönetimi ve meclis üyeleri  parti binasında seçim sonrası olağanüstü toplantı yaparken, son turda kendilerine kimin ihanet ettiğini araştırma kararı aldılar.

 

 

olay