AKP'ye 'İsrail'le barışmak için bizi kullandınız' tepkisi…

AKP'ye 'İsrail'le barışmak için bizi kullandınız' tepkisi…
20 Mayıs 2013 09:42

Mavi Marmara’da yaşamını yitiren Çetin Topçuoğlu’nun oğlu Aytek Topçuoğlu, Milli Gazete’ye konuştu.

Bir dönem Başbakan Erdoğan’ın da mensubu bulunduğu gazetenin hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Milli Gazete’nin Mavi Marmara üzerinden Erdoğan’ı köşeye sıkıştırması, İmralı ve Akil Adamlar üzerinden kan kaybeden AKP’ye 2. bir darbe vuracak gibi…

İşte o haber:

İSRAİLLE BARIŞMAK İÇİN BİZİ KULLANDINIZ

Mavi Marmara katliamının üzerinden 3 yıl geçtikten sonra “barakada başlatılan süreç” sonrası şehitlerin aziz hatırasına kan pazarlığıyla ihanet ediliyor, İsrail’le Türkiye arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın mihmandarlığında devam eden pazarlıklar çerçevesinde geçtiğimiz günlerde iki görüşme yapılmıştı, israil ve Türk yetkililer arasında anlaşmaya varılan çerçeve metine göre; israil’e açılan davalar düşüyor ve yeni davalara karşı ise Meclis kalkanı getiriliyor.

“Benim babam adam gibi adamdı. Dünyasına da ahiretine de inanırdı. Samimiydi. Babamın tek yüzü vardı, iki yüzlü değildi” cümleleri Aytek Topçuoğlu’nun mektubunun girişini oluşturuyor.

Mektubun başlığı ise; “Bu mu adaletiniz ve kalkınmanız!!!” İşte o mektup…

BİZE TAZMİNAT ÖDENİNCE FİLİSTİN KURTULACAK MI?

Bizler Allah rızası için Gazze’deki insanlara, kadınlara, çocuklara, gazilere, şehit ailelerine Allah’ın emrettiği doğrultuda Müslümanın derdi ile dertlenmeye, onların ihtiyacını karşılamaya, giderken katledilen insanların evlatlarıyız, kardeşiyiz, eşiyiz, dostlarıyız. Şimdi adalet bu mu?
Bizim hakkımız böyle mi savunulacak? Bizim derdimiz tazminat ve özür değildir. Abluka ve Filistin halkıdır. Bize tazminat verilse ve mesele kapatılsa Filistin, Gazze ne kazanacak ki?

KAN ÜZERİNDEN PAZARLIK YAPIYORSUNUZ!

Sizin, bizleri onlara karşı adaletli bir şekilde savunmanız yerine ne yazık ki isminizde bulunan adaleti;çoktan seçmeli antlaşmalarla sağlayamaz oldunuz. Kalkınmaya gelince ise şehit kanlarının hesabını soramayarak, adaleti yerine getiremeyerek, formaliteden  özür metinleri çalışmaları yaparak, kan üzerinden pazarlık yaparak, partinizin rant yapmasını sağlayarak kalkmıyorsunuz. İşte sizin adalet ve kalkınma misyonunuz bu olsa gerek.

TOPLUMUN BİLİNÇALTINA YANLIŞ MESAJ VERİLİYOR

Devletin, toplumun bilinçaltına direkt olarak tazminatı aşılayacak şekilde sunması zihin bulantısına sebep oluşturmasından dolayıdır ki, son maddede dahi olsa neden tazminatı istediğimize bir açıklık getirmenin elzem bir durum olduğunu düşünmekteyiz. Ödenecek olan bu tazminatın emsal teşkil etmesi, İsrail’in bu zamana kadar zulmettiği, işgal ettiği, katlettiği insanların da bir anlamda önünü açabileceğini düşünmekteyiz .