AKP’ye göre sıkıntı var, MHP’ye göre sıkıntı yok!

AKP’ye göre sıkıntı var, MHP’ye göre sıkıntı yok!
29 Kasım 2021 11:14

AKP’li yöneticiler Türkiye’de ekonomik ve sosyal sıkıntılar yaşandığını kabul ederken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ekonomide ve dış politikada olumlu bir tablo olduğunu savundu.

 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Trabzon’da yaptığı konuşmada Türkiye’de sorunlar olduğunu kabul etti. “Bugün var olan sorunlarımızın farkındayız. Bu sorunların sebeplerini de biliyoruz” diyen Yazıcı, “Bunları giderici, halkımızın sıkıntılarını ortadan kaldırmaya dönük, insanımızın yaşam tarzını rahatlatmayı hedefleyen çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ahmet Gündoğdu’na göre ise söz konusu sıkıntıları halk anlamakta güçlük çekiyor. Bayburt’ta konuşan Gündoğdu, Türkiye ekonomisine saldırı olduğunu öne sürerek, “Biz üretime ağırlık verdikçe, faizi indirdikçe bunun orta ve uzun vadede kar edeni, Türk milleti olacak. Evet, dolar, iktidara geldiğimiz günden beri 7 kat artmış durumda. Ama 1981’den 2001 yılına kadar da 11 bin 800 kat arttığını görmek lazım” dedi.

 

 

MHP KABUL ETMİYOR

 

 

Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a göre ise ekonomide her şey yolunda. Yazılı bir açıklama yapan Yalçın, “Türkiye; tarihinde görmediği ölçüde üretim ve ihracat yapan bir ülke konumuna gelmiştir. İthalat ihracat dengesindeki makas her geçen gün daralmaktadır. Mevcut sorunlara rağmen ekonomide ve dış politikada kendini gösteren olumlu tablo, zillet cephesi tarafından kuru gürültü ve taşkınlıkla örtülmek istenmekte, hem kafalar hem de sokaklar karıştırılmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.