AKP'ye geçen Yalova Belediye Başkanı vaadleri sıraladı

AKP'ye geçen Yalova Belediye Başkanı vaadleri sıraladı
20 Şubat 2013 15:11

AKP’ye geçen ve dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki grup toplantısında rozet taktığı Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, iktidar gücü ile birlikte Yalova’ya daha çok hizmet edeceklerini söyledi.
 
Ankara’dan dönen Başkan Yakup Koçal, Başbakan Erdoğan’ın ile aralarında geçen diyalogu anlatırken, “Başbakanımız başarının bundan sonra daha da büyüyerek artmasını diledi. Kendisine bunun böyle olacağını, iktidar gücünün yerel iktidar ile birleşmesiyle hizmet yoğunluğunun artacağını ve artması yönde çalışacağımızı söyledik” dedi.

 
Koçal, törende çok heyecanlı olduğunu, son gelişmenin kendisi için de yeni ve farklı bir süreç olduğunu ifade ederken, “1999’dan bu yana ilk defa tek başına iktidarla beraber hizmetleri yürüteceğiz. Daha önce böyle bir imkan ve şansımız olmadı. Bu anlamda o kadar tecrübeli sayılmam. 1999’da Anavatan Partisi’ndeydim ama o dönem deprem şartları değişikti. Anavatan o zaman koalisyonun 3 ortağından biriydi. O da zaten çok kısa sürdü. Orada da mecliste azınlıktaydık. Şimdi tek parti iktidarıyla mecliste arkadaşlarımızla beraber çoğunluk olmuş olacağız. Bu avantajları Yalova’ya hizmet olarak sunacağız” dedi.
 
Kendisiyle birlikte belediye meclis üyeleri ve binlerce kişinin AKP’ye geçeceğini söyleyen Başkan Koçal, bu konuda program yapacaklarını önümüzdeki pazartesi günü il başkanı, milletvekili ile birlikte bunu açıklamayı beklediklerini ifade ederken, “Katılım organize etmeyi planlıyoruz. Meclis üyesidir, geçmiş dönemde aktif görev yaptığımız değişik partilerdeki siyasi yöneticilerdir bunlar için bir tören olacak. Tahmin ediyorum çok değil birkaç haftaya olur. Kafamızdan geçen birkaç bin kişinin üyeliğini gerçekleştiririz” dedi.
 
CHP’lilerin AKP’ye geçişiyle ilgili yaptıkları açıklamaları ‘Günlük siyasi atraksiyonlar’ olarak nitelendiren Koçal, “Biz kendimizi ispat etmiş bir kişiliğiz. Çizgimizde bir kırıklık yok, aynı çizgideyiz” diye konuştu. Koçal, açıklamalarını değerlendirdiği CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi belediye başkanlığı yarışına davet eden şöyle konuştu: Yalova Belediye Başkanı, milletvekilliği, belediye başkanlığı farklı bir şey. Belediye başkanlığına aday olursa sevinirim. Güzel bir yarış olur. Dengeli şartlarda olur. Gelsin aday olsun”.

Başkan Koçal, AKP’ye geçişiyle birlikte milletvekilliğine soyunacağı yönündeki değerlendirmelerle ilgili soru üzerine, “Belediye başkanlığı seçimine bile 13 ay var. Bu sürede neler olur, neler biter belli değil. Seçim süreci geldiğinde belediye başkanlığına aday olmayı düşünürüm. Ona bile adayım diyemiyorum. Şu anda milletvekilliğine niyetim yok” diye konuştu.