AKP'nin yapamadığını CHP yaptı

AKP'nin yapamadığını CHP yaptı
17 Kasım 2012 21:57

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Suriye’de gözaltında tutulan Türk Gazeteci Cüneyt Ünal’ın geri getirilmesi ile ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Dışişleri ve istihbarat güçlerinin yapmadığı bir işi CHP’li milletvekilleri yapmıştır. AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buna da farklı anlamlar yükleyeceklerini tahmin ediyorum. Buna farklı anlamlar yüklenmesinler. Buradan bel altı vuruşlar çıkmasın” dedi.

Muharrem İnce, Suriye’ye giden ve Esad rejimi tarafından gözaltına alınan gazeteci Cüneyt Ünal’ın CHP heyeti tarafından geri getirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.


 
Suriye’de yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan Ünal’ın, Şam’da CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de aralarında bulunduğu 9 kişilik heyete teslim edildiğini hatırlatan İnce, şunları söyledi:
 
“Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve istihbarat güçlerinin yapmadığı bir işi arkadaşlarımız yapmıştır. Başta AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buna da farklı anlamlar yükleyeceklerini tahmin ediyorum. Buna farklı anlamlar yüklenmesinler. Buradan ahlak ve dürüstlük ön plana çıksın. Bel altı vuruşlar çıkmasın. Bundan, CHP’nin cesur milletvekillerinin kararlı duruşları çıksın. Bunun altında kimse hinlik, cinlik aramasın. Devlet olarak sen neredeydin? Hani sen dünya lideriydin. Senin yapamadığını elinde bütçesi, silahlı kuvvetleri, istihbarat güçleri olmayan milletvekilleri yaptı.”