AKP’nin ulaşamadığı seçmen: Saray işin farkında!

AKP’nin ulaşamadığı seçmen: Saray işin farkında!
27 Eylül 2022 10:08

AK Parti’nin ulaşamadığı seçmen kitlesine dair Muhalif yazar Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde bir değerlendirmede bulundu. Mehmet Tezkan, “Demek ki Saray’da işin farkında…” dedi.

 

 

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, “Kamuoyu yoklamaları zor diyor. Sadece anketler değil, sahaya çıkan muhabirler, gençlerin nabzını tutmak için mikrofon uzatanlar aynı görüşte: Gençlerin AKP ile arası iyi değil. Hele ilk kez oy kullanacak gençler, onlar çok mesafeli…” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

AKP’nin bu işe ne dediğine dair hafta sonu cevabını aldığını söyleyen Mehmet Tezkan, “Sakarya’da ‘ilk oyum Erdoğan’a, ilk oyum AK Parti’ye’ toplantısı düzenlendi. 2002’yi saymazsak Erdoğan ve AKP’nin iktidar olarak girdiği bu kaçıncı seçim. 2007, 2011, 2015 Haziran/2015 Kasım, 2018… Yerel seçimleri, anayasa değiştiren, rejim değiştiren referandumları saymadım. Her seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen vardı. Ama hiçbirinde Erdoğan sadece ilk kez oy atacak gençlere yönelik kampanya yapmadı. Demek ki Saray’da işin farkında… İlk kez oy verecek seçmen konusunda hayli sıkıntılılar. Onlara ulaşamıyorlar…” dedi.

 

 

“Sayıları az buz değil. 6 milyon seçmenden söz ediyoruz. Yaşı 18, 19, 20, 21, 22 olan kişilerden.” diyen Mehmet Tezkan şöyle devam etti:

 

“İkinci kez oy verecekleri de sayalım. Yani 2018’de oy verenleri de…

Yaşları 23,24,25,26 olan gençleri…

Onların derdi farklı değil ki… Kimi okuduğu fakülteden mezun olmak üzere, kimi mezun ama işsiz, kimi iş bulmuş ama umduğunu bulamamış…

Sonuçta onlar da dertli… Onlar da yoksullukla mücadele ediyor…

İçlerinden bir kısmı Erdoğan’a oy verdi, tek adam rejimini tercih etti.

Beklentilerine yanıt verildi mi? Tamam işte istediğimiz yönetim tarzı buydu diyorlar mı? Ülkelerinden ve hallerinden memnunlar mı? Mutlular mı?

Zannetmiyorum…

Hele ilk kez oy kullanacak gençler. Gençliklerinin baharında üç ayda yoksullaştılar. Üç ayda ceplerindeki harçlık eridi; pul oldu. Bi kafede oturamaz hale geldiler, esnaf lokantasının kapısından içeri giremez oldular. Sinema/tiyatro/konser/arkadaş gruplarıyla hoşça vakit geçirme/hafta sonu gezisi gibi kavramlar hayatlarından çıktı.

AKP’ye, iktidara, Erdoğan’a oy vermeleri için hiçbir neden yok.

Ama olur mu diyecekler… Üniversite sınavında baraj kaldırıldı, kontenjanlar artırıldı. İki soru yapana üniversite kapısı açıldı, yurt sayısı arttırıldı, kredi borçlarının faizi silinecek, yemek paraları 25 liradan 60 liraya çıkarılacak daha ne?

Ama durun…

Hayalleri çalındı…

Konserleri, festivalleri yasaklandı…

Diploma töreni bile yaptırtmadılar…

Özgürlükleri ellerinden alındı…

On gençten sekizi bu ülkede yaşamak istemiyorum diyor.

Daha ne olsun…

Erdoğan Sakarya’da gençlere seslenirken ‘Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin’ demiş.

Denemelerini, özgürlüklerini test etmelerini tavsiye etmem.

Çünkü Saray’ın özgürlük anlayışı farklı, gençlerin çok farklı.

Erdoğan’ın şu sözünün altına imzamı atarım. ‘Sandığa attığınız oy pusulasındaki tercihinizle kendi geleceğinizi şekillendireceksiniz.’ Dedi.

Doğru… Sandık konulduğunda özellikle gençler kendi geleceklerini belirleyecek.

Konserlerin, festivallerin, toplantıların, diploma törenlerinin bile yasaklandığı Türkiye’mi istiyorlar,

özgürlüklerinden taviz vermeyecekleri Türkiye’mi?

İyi Parti Lideri Akşener’in tespiti çok doğru. Bu seçim son seçim. Ya parlamenter demokrasiye geçeceğiz ya da çok uzun yıllar tek adam rejimi ile yönetileceğiz…”