‘AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu talep etti; mahkeme, eşi Ünsal Ban’a tweet atma yasağı koydu!’

‘AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu talep etti; mahkeme, eşi Ünsal Ban’a tweet atma yasağı koydu!’
2 Eylül 2022 09:23

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in rüşvet iddialarında adı geçen AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, olaylı boşanma aşamasında olduğu eşi akademiyen Prof. Dr. Ünsal Ban’a tweet atma yasağı koydurduğunu yazdı.

 

 

Saymaz, Ünsal Ban’ın boşanma davasının açıldığı gün “Zehra Taşkesenlioğlu evlenince bana 2.500.000 dolar vermiş. Nasıl vermiş, nerde vermiş, o kadar parası var mıymış, muamma. Şirketimde o kadar para vardı, diyor. Bakılacak kayıtlara. Madem o kadar parası varmış, göreceğiz. Yalan, yalan, yalan yazmayacaktınız Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah” diye tweet attığını hatırlattı.
Saymaz, AKP’li vekilin avukatının ertesi gün mahkemeye başvurduğunu belirterek şöyle devam etti:

 

“Taşkesenlioğlu’nun milletvekili olduğunu, siyasi itibarı ve saygın kişiliğinin zarar gördüğünü savundu. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı Kanun’un ‘Önleyici Tedbir Kararları’ başlıklı beşinci maddesi kapsamında işlem yapılmasını istendi. Şiddet mağduru kadınlar için düzenlenen bu maddede ‘Şiddet mağduruna yönelik tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmaması’ için önlemler düşünülmüş.

 

Dilekçede şöyle denildi: ‘Paylaşımların kaldırılarak, benzer paylaşımların yapılmamasına yönelik tedbir kararı verilmesi elzemdir.’

Atılmış tweetlerin silinmesi, gelecekte atılacak olanların daha şimdiden yasaklanması isteniyor. Bu taleple sınırlı kalsaydı hukuk bilmez bir avukatın hadsizliği deyip geçebilirdik. Gel gör ki… Hakim Burçin Yılmaz, talebi aynen kabul etti.

Kararda, 6284 sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi gereği Ban’ın üç ay boyunca şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verildi. Aksi takdirde üç günden 10 güne kadar zorlama hapsin uygulanacağı bildirildi.”