AKP’li Zafer Işık’ın saldırısına uğrayan İyi Partili Hüseyin Örs: Meclis’i yumruk atma yeri olarak görüyor!

AKP’li Zafer Işık’ın saldırısına uğrayan İyi Partili Hüseyin Örs: Meclis’i yumruk atma yeri olarak görüyor!
9 Aralık 2022 10:35

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışma sırasında, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruklu saldırısına uğrayan ve yaralanarak hastaneye kaldırılan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Özür dilemeyeceğim diyen’ birisi Meclis’i yumruk atma yeri olarak gören biridir. Çok üzüntülüyüm” diye konuştu.

 

Fotoğraf: Sözcü / Zekeriya Albayrak

 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Örs, o gün yaşananları, “Ümit Beyaz konuşuyor. AK Parti’nin sıralarından sataşma oldu. Meclis Başkanı oturumu kapattı. Ümit Bey kürsüde… Laf atılıyor. Ümit Bey bir şeyler diyor. Biraz elektriklendi. Baktım iş uzayacak. Alpay’la (Özalan) tartışıyor. Alpay’ın yanına gittim. ‘Etmeyin, eylemeyin’ dedim, tuttum onu. Hiçbir sıkıntı yok. Zafer Işık arkadan fırladı. Arka sırada oturuyordu bu, bana yumruk atan. Bir celallendi… ‘Bizi az buldunuz’ gibi, hareketlendi. Espriyle karşılık, ‘bizi mi döveceksin lan!’ dedim. Araya girdiler. Bu bağırmaya başladı. Öyle bir celalleniyor ki, ben oradan ayrıldım. Yumruk atmadım, bir şey etmedim. Geldim bu tarafa. AK Partili arkadaşlar da vardı. ‘Sakin ol’ dediler. O ara ‘dan!’ diye!” diyerek anlattı.

 
“Sonradan televizyondan gördüm”

 
“Hiç görmedim. Sonradan televizyondan gördüm” diyen Örs, yumruğun tam alnına geldiğini belirterek şöyle devam etti:

 

 

“Alnım açıldı. Meclis revirine gittik. Isparta Milletvekilimiz Aylin Cesur, kalp rahatsızlığım olduğunu söyleyince EKG yaptılar. Doktor devreye girdi. Ambulans çağırıldı. Bu gibi durumlarda kalp pilimin devreye girmesi lazımdı, girmedi. Hastaneye getirdiler. Elektroşok uyguladıktan sonra kalbim ritmi normale döndü. Biraz sıkıntılıydı. Önce damar yolu açtılar, ilaç verdiler ama o beni normalde döndürmedi.”

 

 

“Meclis’i yumruk atma yeri görüyor”

 
Görüntüleri izleyince üzüldüğünü ifade eden Örs, Zafer Işık’ın uzaktan koşup doğrudan vurmasını görünce ürperdiğini ifade etti. Örs, “Dedim ki, sanki hasımız. Bunlar kafaya koymuş, bunu anladım. Başkasına da yapabilirdi. Çünkü bir şey yok ortada. Küfür yok, bir şey yok. ‘Özür dilemeyeceğim’ diyen birisi, Meclis’i yumruk atma yeri olarak gören biridir. Ben millete hizmet etme yeri diye görüyorum. Çok üzüntülüyüm” dedi.

 

 

Ebubekir Sofuoğlu’na: Bir vaka o adam, sosyolojik bir hadise!

 
Örs, yazar Ebubekir Sofuoğlu’nun Işık’a ,“eline sağlık” demesiyle ilgili de, şunları kaydetti:

 

“Bir vaka o adam. AKP döneminde bir akademisyenin ifadesine bak. Nasıl yetiştiğine, nereden geldiğine bakılmalı. Öyle bir kafa yapısı olabilir mi! Sosyolojik bir hadise o aslında. Akademisyenmiş. Ona şaşırıyorum. Beni tanımaz, bilmez. Onun konuşması beni daha üzdü. Böyle bir şey olur mu! Kendim de akademisyenim. Bir akademisyen böyle bir şey diyebilir mi ya! Böyle bir mantalite olabilir mi? Buna öğrenci ve sınıf teslim ediyoruz. Tez yaptırıyoruz. Olacak şey değil.”

Meclis’in yaptırım uygulaması gerektiğini söyleyen Örs, “Türkiye’nin dört bir tarafından, her partiden o kadar çok insan aradı ki, şaşırdım ben de. O bana moral verdi. İnsanların anarşiye, kaba kuvvete refleksi oluştu. Türkiye için de iyi oldu. Olay benim için kötü oldu ama vatandaşın şiddete karşı çıktığının göstergesi oldu bu tepkiler” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.