AKP’li Uşak Belediyesi tarihe kepçe vuruyor!

AKP’li Uşak Belediyesi tarihe kepçe vuruyor!
25 Haziran 2021 14:53

AKP’li Uşak Belediyesi, birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan cadde ve sokaklarındaki parke taşlarını sökerek asfalt yol yapıyor.

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre; AKP’li Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Caddesi (Ulu Cami önü, Güneş Sokak (Müftülük önü), Mimar Sinan Caddesi, Ali Galip Kaya Sokak (Defterdarlık arkası) ve Bir Eylül Caddesi yapılacak olan yol ve asfalt çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacaktır” denildi.

 

 

Birçok tarihi binanın, hanların ve asırlık çınarların bulunduğu caddelere asfalt dökülecek olması tepki çekti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası’nın Uşak Şube Başkanı Çağlar Samancı, “Bilindiği üzere Uşak kentinin tarihi dokusunu yoğun olarak üzerinde barındıran Cumhuriyet Caddesi üzerinde; Ulu cami, Burma Cami, Karaali Cami, Bedesten, Paşa Hanı Cumhuriyet Meydanı, tarihi çınarlar ve daha pek çok özel mülkiyete ait tarihi yapı barındırmaktadır. Söz konusu sokakların asfaltlanması tarihi kimliğe ve niteliğe uygun olmadığından bu alanın uygun bir şekilde düzenlenmesini talep etmekteyiz. Bu konuda Uşak Belediyesi’ne yazılı başvuru da yaptık” dedi.

Bu caddelere asfalt dökülmesinin Uşak’a yakışmayacak bir uygulama olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Şube Başkanı Samancı, şunları kaydetti: “Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın bu yanlış uygulamayı gözden geçirip tarihi dokuyla uyumlu lokal onarımı izin veren uygulamaya dönüleceğini umut ediyoruz.”