AKP'li Şahin'den ''Almanya'​da da Paris'teki gibi PKK'lı cinayetler​i yaşanabili​r'' uyarısı

AKP'li Şahin'den ''Almanya'​da da Paris'teki gibi PKK'lı cinayetler​i yaşanabili​r'' uyarısı
21 Ocak 2013 17:27

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük Öğretmen Evi’nde düzenlediği Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

 

 

 

 

 

 

AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Şahin, Türkiye’nin terörle mücadelede geldiği noktayı anlattı. 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele edildiğini hatırlatan Şahin,

 

 

 

 

‘Güvenlik tedbirleriyle askerlerimizle, polislerimizle mücadele ederek terörün sonunun getirilemediği görülmüştür. Sadece güvenlik tedbirleriyle bu belanın üstesinden gelemeyeceğimiz görülmüştür. Bu sorunla sadece Türkiye’nin değil, başka ülkelerinde bu tür sorunları oldu. İrlanda, İspanya onlarda yıllarca güvenlik tedbirleriyle bu terörü bitirmek için uğraş verdiler. Ama daha sonra görüşmeler yoluyla bu sorunu çözmeyi de denediler. İrlanda ve İspanya’da bu terör büyük ölçüde bu şekilde bitti. Şimdi Türkiye’de sonucu silahların bırakılmasına kadar varacak olan bir süreç başladı. Amaç silahların bırakılması. Bu sürecin kamuoyunda büyük bir memnuniyet doğurduğu görülüyor’ diye konuştu.