AKP'li Müezzinoğlu'ndan işadamları ve Claudia Roth'a `Gezi' eleştirisi

AKP'li Müezzinoğlu'ndan işadamları ve Claudia Roth'a `Gezi' eleştirisi
18 Temmuz 2013 09:39

Muğla AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen verilen iftar yemeğine katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, `Gezi’ eylemlerinde kumanya desteği veren `çapulcu’ tişörtü giyen işadamlarına “o tişörtlere `ne sağcıyım, ne solcu, sömürücüyüm sömürücü’ yazın bizde sizi alkışlayalım” dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’a da göndermede bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Almanyada’ki 8 tane vatandaşımı katlettiniz onların hukuk davasında sen var mıydın. Onların hukuk davasında olmayan birinin Taksim Gezi Parkında işi ne” dedi.

Muğla Kurşunlu Camii Meydanı’nda AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftara Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Bakan Müezzinoğlu vatandaşlara yemek dağıtıp onlarla bir süre sohbet etti.

İftarın ardından bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, 1960 yılında Menderes ve arkadaşlarını idam ederek ülkenin istikrarını bozmaya çalışanların bu kez başarılı olamadıklarını belirterek, “1960 yıllarında bu milletin hak ve hukukuna müdahale ettiler. Menderes’i idam ettiler, darbe yaptılar. Esasında idam edilen rahmetli Menderes değildi, idam edilen milli iradeydi, idam edilen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüydü”. Bunlara bakarsanız yakalarına bir Atatürk rozeti takarlar ve derler ki biz Atatürkçüyüz. Böyle Atatürkçülük olmaz” diyerek gezi parkı olaylarının faiz lobisinin organizasyonu olduğunu ileri sürdü.
 
Hortumcuların hortumlarının suyu kesildiği için bazı işadamlarının gezi parkı olaylarını desteklediğinin altını çizen Müezzinoğlu, “Gezi parkı eylemlerine kumanya desteği verenler 10 liralık harcama yaptılar ve bir hafta on gün içinde fırlayan faiz oranları ile 100 lira kazandılar. Bu işadamı göğsüne “ben ne sağcıyım, ne solcuyum çapulcuyum, çapulcu” yazılı tişört giyip geziyor bu beyefendi. Şayet biraz dürüstseniz, şayet biraz ahlaklı iseniz göğsünüze “ne sağcıyım, ne solcu sömürücüyüm, sömürücü” yazın bizde sizi alkışlayalım” diye konuştu.

CLAUDİA ROTH’A GÖNDERMEDE BULUNDU

“Taksim Meydanında ve Gezi Parkı’nda Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth şikayetçi oluyor. Biber gazından rahatsız olmuş hanımefendi. Şimdi soruyorum ey Claudia Roth benim Almanyadaki 8 tane vatandaşımı katlettiniz onların hukuk davasında sen var mıydın. Onların hukuk davasında olmayan birinin Taksim Gezi Parkında işi ne. Mesele Gezi Parkı değil arkadaşlar, mesele Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, söz sahibi olması, mesela milli irade. Recep Tayyip Erdoğan sandığın dışında hiçbir iradeye teslim olmadı bundan sonrada hiçbir iradeye teslim olmayacaktır. Ama bu olayların arkası gelebilir yenileri çıkabilir. Tencere tava sesleri gibi ama artık o tencerelerden ses gelmiyor, çünkü içleri dolu eskisi gibi insanların tencereleri boş değil çok şükür” diyerek ana muhalefet partisi CHP’ye yüklendi. “Ey CHP yıllardır bu halka bunlar gelirse hanımların başlarını kapatırlar, meyhaneleri kapatırlar diyerek korku saldınız ne oldu. Rahmetli Erbakan’ın bir sözü vardır, “Lafla peynir gemisi yürümez” diye. Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu “lafla peynir gemisi yürümez sokun bunu kafanıza artık” dedi.

Konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile Muğla merkez Şeyh Camiinde Teravih namazı kılan Müezzinoğlu, Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldı.